Zehirlenen dereleri için mücadele başlattılar

Bolu Bağımsız Milletvekili adayı Mahmut Alan, Gerede’den başlayarak Karabük’e kadar uzanan ve yaklaşık 100 köyün dibinden geçen Gerede deresinde yaşanan kirliliğine dikkat çekmek için oluşturulan Gerede Platformu üyeleriyle Gebze’de bir araya geldi. Toplantıya katılan platform üyeleri dereye akan ve insan sağlığını tehdit eden Gerede deresinin temizlenmesi talebinde bulundu.

Zehirlenen dereleri  için mücadele başlattılar
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Geçtiğimiz günlerde Gerede'den başlayarak Karabük'e kadar uzanan ve yaklaşık 100 köyün dibinden geçen Gerede Deresi, Bolu bağımsız milletvekili adayı Mahmut Alan'ın köylüleri ziyaret etmesiyle gündeme geldi. Derede yaşanan kirlilik ve içerisinde bulunan kimyasal atıklar derenin geçtiği bölgedeki vatandaşlarında tepkisine neden oldu. İstanbul'da yaşayan Geredeli İlhan Armağan'ın öncülüğünü yaptığı  Geredeliler Platformu, insan sağlığını tehdit eden derenin temizlenmesi için bir araya geldi. Bağımsız Milletvekili adayı Mahmut Alan’da platform üyeleriyle Gebze’de bir araya geldi. 
Platformun ilk toplantısında konuşan İlhan Armağan, uzun zamandır gündeme gelen Gerede deresine çare bulunamadığına dikkat çekerek, “Bizler Geredeli olarak orada yaşayan köylülerin zehirlenmemesini ve Gerede deresinin eski haline dönmesini arzu ediyoruz. Buradan konunun muhatabı tüm yetkililere sesleniyoruz. Daha önce olduğu gibi sözler verilerek daha sonra bu sözler tutulmaz ise bu sefer bu işin peşini bırakmayacağız. Deremiz temizlenene kadar savaşmaya devam edeceğiz. Bizim tabakhaneler kapatılsın diye bir derdimiz yok. Gereken yapılsın. Burada bir arkadaşımız söz alarak, “10 sene önce dilekçe verdim. 6 ay sonra arıtma bitiyor dediler fakat 10 sene geçti halen daha arıtma bitmemiş” sözlerini hatırlatarak geçmişte yaşadığımız sahipsizliği yaşamamak adına bütün Geredelileri bir olmaya davet ediyorum" dedi. 
Toplantıya katılan Mahmut Alan’da hak ve doğrunun peşinde olduklarının altını çizerek şunları söyledi: 
“Burada toplanın hiç kimsenin kötü bir amacı yok ve herhangi bir siyasi olay ile de alakası yok. İstediğimiz şey çok basit. Arıtma kurulsun dere temizlensin. Bizim bu çabalarımız esnasında kötü niyetli kişilerin Gerede'de yaşayan Geredeliler ile şehir dışında yaşayan ve bu konuya sahip çıkan Geredelileri kutuplaştırmak istediğini fark ettim. Sakın böyle bir hataya düşmeyelim. Biz hep biriz hep beraberiz. Amacımız ve hedefimiz belli. Belediye Başkanı Mustafa Allar veya milletvekillerine herhangi bir düşmanlığımız söz konusu değil. Biz hak ve doğrunun peşindeyiz"

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

4 yorum yapılmış

  • Ramazan ekici (1 yıl önce)
    Tez zamanda deremiz temizlensin herkes rahat bir nefes alsın düşün yakamızdan yeter artık yeterrrrrrr
    0
    0
    Yanıtla
  • önder (1 yıl önce)
    gerede nin 2 meşhur şeyi- 1 kirli akan suları, 2 keşi
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazim (1 yıl önce)
    Sonunda amacımıza ulaşacağız ve deremizi kurtaracagiz
    0
    0
    Yanıtla
  • İlhan Armağan (1 yıl önce)
    Tv Bolu ya sesimizi duyurduğu ve bize yer verdiği için teşekkür ederiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir