Başkanların okulu İzzet Baysal Anadolu Lisesi

Bir dönem Bolu'nun koleji olarak adlandırılan, İzzet Baysal Anadolu Lisesi (İBAL), mezun ettiği öğrencilerle de dikkat çekiyor. İzzet Baysal Anadolu Lisesi mezunları bugün siyasetten sivil toplum kuruluşlarına, devlet kurumlarından özel sektöre kadar farklı alanlarda önemli konumlarda görev yapıyor.

Başkanların okulu İzzet Baysal Anadolu Lisesi
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Zeynep Sude YAVUZ

Eğitim öğretim hayatına 1984 yılında Bolu Atatürk Lisesi'nin binasında o günkü adıyla Bolu Anadolu Lisesi olarak başlayan okul, İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan yeni okulun 1989 yılında tamamlanmasıyla İzzet Baysal Anadolu Lisesi (İBAL) adını aldı. Açılışı dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından yapılan okul, İzzet Baysal Vakfı'nın eğitim zincirindeki ilk büyük halkası olarak bilinmektedir. İlkokuldan sonra sınavla girilen, hazırlık sınıfı dahil 7 yıl eğitimin devam ettiği yıllarda İzzet Baysal Anadolu Lisesi Bolu'nun en gözde okulu olarak gösterilmekteydi. Eğitim öğretimin 7 yıl olduğu dönemde üniversite sınavında %90'ın üstündeki performansıyla dikkatleri üzerine toplayan İBAL, günümüzde mezunlarının başarı hikayeleriyle gündemdeki yerini korumaktadır.

EN ÜNLÜ MEZUN TANJU ÖZCAN
İBAL mezunları günümüzde, Bolu'nun siyasetinden ekonomisine, sağlık alanından sosyal hayatına kadar farklı alanlarda önemli görevler üstlenmiş durumda.  4 dönem Bolu Milletvekilliği yapan ve sonrasında Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan İBAL'in ilk mezunlarından. İBAL mezunu olduğunu her fırsatta dile getiren Tanju Özcan'ın okul arkadaşlarıyla bağını hiç bir zaman koparmadığı biliniyor.

BAŞKAN ADAYI İLKAY BAYRAK İBAL'İN 2. MEZUNLARINDAN
Uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapan, son dönem Zafer Partisi'ne geçerek partisinin Bolu Belediye Başkan Adayı olan İlkay Bayrak da İBAL'in 2. mezunlarından. Halen Zafer Partisi Bolu Belediye Meclis Üyesi olan Bayrak aynı zamanda Tanju Özcan'ın çocukluk arkadaşı.

97 MEZUNLARINDAN 3 BAŞKAN
Günümüzde İBAL'in 1997 mezunlarından 3 isim başkanlık görevini yürütüyor. AK Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Avukat Cihan Yavuz, Bolu Barosu Başkanı Avukat Perihan Bengü Akşemsettinoğlu Yılmaz ve Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mert Minisker, İBAL'in 1997 mezunlarından. Yavuz, Akşemsettinoğlu ve Minisker'in sınıf arkadaşı olduğu da biliniyor.

İBAL AİDİYETİ DEVAM EDİYOR
Okulun özellikle 7 yıl eğitim verdiği dönemlerinden mezun olan isimlerin İBAL'e olan aidiyet duygularının devam ettiği bilinen bir gerçek. Başkanlık görevini yürütenlerin dışında pek çok mezun mesleklerindeki başarıları ve kariyerleri ile dikkat çekiyor. İBAL mezunlarının en yakınındaki isimler yine okul arkadaşları. İBAL mezunları kendi dönemleriyle sık sık farklı organizasyonlarda bir araya gelerek İBAL geleneğini devam ettiriyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir