Ulusu Deresi'ni kirleten tesislere ceza

Gerede ilçesinde bulunan Ulusu Deresi'ndeki su kirliliği sebebiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bolu İl Müdürlüğü’ne gelen ihbar sonrası belirlenen 3 tesisten alınan su numunelerine yapılan analiz sonucu, çevre mevzuatında belirlenen usul ve esaslara, sınırlama ve yasaklamalara uyulmadığı gerekçesiyle 3 tesise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 790 bin lira idari para cezası uygulandı.

Ulusu Deresi'ni kirleten tesislere ceza
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

HABER:Zeynep Sude YAVUZ

Bolu’nun Gerede ilçesinde bulunan Ulusu Deresi'nde meydana gelen su kirliliği sebebiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Bolu İl Müdürlüğü’ne gelen ihbar sonucu çevre denetim ekipleri harekete geçti. Bölgede belirlenen, su kirliliğine sebep olabilecek 3 tesisin arıtma suyu çıkışından alınan atık su numunelerinin analizi yapıldı. Çevre Laboratuvarı’nda yapılan gerekli analiz ve incelemler sonucu 3 tesise, çevre mevzuatında belirlenen usul ve esaslara, sınırlama ve yasaklamalara uyulmadığı gerekçesiyle 790 bin lira idari para cezası uygulandı. Ayrıca çevre kirliliğinin oluşumuna sebep olduğu tespit edilen işletmeler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada,  "Bolu Gerede'den geçen Ulusu Deresi'ndeki kirlilik nedeniyle ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. Denetimlerimizde kirliliğe neden olduğu tespit edilen 3 tesise 790 bin lira idari para cezası uygulandı. İlgili işletmeler hakkında suç duyurusunda bulunuldu" ifadelerine yer verildi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir