Bolu'nun lezzetleri bu programda tanıtıldı

"Türk Mutfağı Haftası" kapsamında İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde program düzenlendi. Program için kurulan stantlarda Bolu'ya özgü lezzetler katılımcılara ve öğrencilere ikram edildi.

Bolu'nun lezzetleri bu programda tanıtıldı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

HABER: Zeynep Sude YAVUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan 'Türk Mutfağı Haftası' etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde program düzenlendi. Düzenlenen programa Bolu Valisi Erkan Kılıç, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu Milletvekili İsmail Akgül, İl Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Haluk Saygılı, Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, MHP İl Başkanı İlhan Durak, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Alemdar, okul müdürleri, otel temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Ağırlıklı olarak ilimizde faaliyet gösteren turizm işletmelerinin kurduğu stantlarda Bolu'ya özgü lezzetler katılımcılara ikram edildi. “Türk Mutfağı Haftası programında” konuşan Bolu İl Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Bolu'nun yemek kültürünün çok zengin olduğunu ve başarılı aşçılarında Bolu'da yetiştiğini söyleyerek, Bolu'da tescillenmiş olan coğrafi işaretli ürünlerin Bolu'nun mutfağına değer kattığını ifade etti. Doğanay, “Bolu için yemek bir yaşam tarzıdır. Lezzetleriyle, çeşitliliği bu topraklar üzerinde yaşam biçiminde oldukça önemlidir. Kadim Anadolu coğrafyasında yemek deyince akla Bolu ve Mengen gelmektedir. Tarih boyunca Mengen'den yetişen aşçılar saray mutfaklarında hizmet etmişlerdir. Bu durum Cumhuriyet Dönemine de sirayet etmiştir ve Mustafa Kemal Atatürk'ün aşçısı da Bolu Mengenlidir. Günümüzde de turistik tesislerin yüzde 90'ında da Bolu ve Mengenli aşçılar  çalışmaktadır. İlimizde birçok tescil almış ürün bulunmaktadır. Bunlardan bazıları; Bolu Fındık Şekeri, Kabaklı Gözleme, Bolu Keşi, Kızılcık Tarhana, Manda Kaymağı, Sarı Patates, Uhud Tatlısı, Civril Fasulyesi gibi Ticaret Odası tarafından alınmış olan coğrafi işaretleri ürünlerimizdir.” ifadelerini kullandı. 

AŞÇILARIN HÜNERLERİNİ SERGİLEYEBİLECEK İMKANLARI YOK 

‘Türk Mutfağı Haftası’ programında konuşan Bolu Valisi Erkan Kılıç, gastronomi turizminden Bolu'nun yeteri kadar faydalamadığına dikkat çekti. Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Bolu'da yemek yapma kültürü, aşçılık kültürü ülkemizde dünyada bilmeyen yok.  Buradan şu konuya deyinmek istiyorum; Hem aşçılarımızın olduğu, hem de aşçılık kültürünün olduğu yerde biz maalesef turizm de bundan yeterince pay alamıyoruz. Bunu yeterince tanıtamıyoruz. Bunda da başlıca sebep olarak Bolu'da müthiş bir doğamız var. Coğrafyamız çok güzel. Doğa turizmi için Türkiye'de belki de ilk sırada yer alabilecek ilimiz. Bunun yanında aşçılarımız var. Ama biz turistlere aşçılarımızın yaptığı yemekleri sunabilecekleri bir ortamı maalesef yeterince karşılayamıyoruz. Bizim asıl sorunumuz bu. Konum olarak çok önemli bir konumdayız. Ülkemizin nüfusunun önemli bir kısmının olduğu bir bölgede Bolu'muz. Bunu bizim başta Ticaret ve Sanayi Odamız olmak üzere esnaflarımız, ilimizdeki bürokratlarımız bunu düşünüp bu konuda kafa yormaları gerekir.” ifadelerini kullandı. 

Konuşmalar, geleneksel halk oyunu gösterisi ve müzik resitalinin ardından Bolu Valisi Erkan Kılıç ve beraberindeki protokol üyeleri bahçede açılan yöresel ürünlerin bulunduğu yemek stantlarını  gezdi. Yöresel Ürünler ve Türk Mutfağının tanıtıldığı progamın sonunda hazırlanan yemekler katılımcılara ikram edildi.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir