TÜİK kasım ayı enflasyon verilerini açıkladı! Maaş ve Kira zamları belli oldu...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kasım ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, kasım ayında TÜFE yüzde 3.28 artarken, yıllık bazda TÜFE yüzde 61.98 artış gösterdi. Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG)'a göre ise aylık yüzde 5,58 artarken 12 aylık enflasyonu yüzde 129,27 olarak açıkladı.

TÜİK kasım ayı enflasyon verilerini açıkladı! Maaş ve Kira zamları belli oldu...
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Memur ve memur emeklilerinin alacağı zam oranı için gözler Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) çevrilmişti.

Yıl sonunda emekli ve memur maaş zammına doğrudan, özel sektör çalışanlarının maaşına ise dolaylı olarak etki edecek olan Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) kasım ayı enflasyon verisi açıklandı. 

TUİK verilerine göre, Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 61.98, aylık yüzde 3.28 arttı.

Milyonlarca işçi, emekli ve memur TÜİK'e kilitlendi. SSK, Bağ-Kur emekli maaşı ve memur maaş zammı için 5 aylık enflasyon farkı bugün TÜİK'in Kasım ayı enflasyon rakamlarını duyurması sonrası belli olacak.

5 aylık enflasyon oranı aynı zamanda Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun masasında yeni ücretin tespiti için önemli bir veri olarak yer alacak. Komisyon ilk toplantısını 11 Aralık tarihinde gerçekleştirecek.

2024 yıl başında emekli kök maaş zammının yanında taban aylıklar için de düzenleme yapılacak. 2022 Aralık ayında 3500 TL olan en düşük emekli maaşı 2023 yıl başında önce 5500 TL'ye ardından ara zam ile 7500 TL'ye yükseltildi. Böylece emeklilerin taban aylığındaki artış 1 yılda yüzde 114'ü aştı.
Ocak 2024'te en düşük emekli maaşı yeniden artarak 10 bin TL'nin üzerine çıkacak. Bu rakamın altında kalan maaşlar Hazine Desteği ile yeni belirlenecek tutara tamamlanacak. En düşük emekli maaşının 10 bin ila 11 bin 500 TL arasında belirlenmesi bekleniyor.

 

 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir