Tecrübeli isim sahada..."Bolu'nun hizmetkarı olmaya devam edeceğiz"

Uzun süre Seben Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra Alaaddin Yılmaz döneminde Belediye Başkan Yardımcısı olarak da görev alan Süleyman Özbağ, geçtiğimiz günlerde Bolu Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunu yaptı. Bolu’nun sorunlarını iyi bildiğini ve bu sorunları çözebilecek ekip arkadaşları ile beraber Bolu’nun tüm sorunlarını çözmek için yola çıktığını ifade eden Özbağ, “Belediyecilik tecrübemizle Bolu’nun hizmetkarı olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Tecrübeli isim sahada...
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi Bolu Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı için başvurusunu yapan tecrübeli siyasetçi Süleyman Özbağ, Bolu’nun dünyanın en yaşanabilir 10 kentinden birisi olması gerektiğini belirterek, “Belediye tecrübelerimle, belediye başkanı seçildiğimizin ertesi haftasında ekibimizle beraber Bolu’nun tüm sorunlarını çözebilecek kabiliyete sahibiz” dedi.

“BOLU’YA HİZMET BORCUMUZ VAR” 

Seben Belediye Başkanlığı ve Bolu Belediyesi Başkan Yardımcılığı dönemlerinden bahseden Özbağ, “Biz 15 yıl Seben’de belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, partimizin ve beldemizin isteği ile Bolu Belediyesi’nde verimliliği artırma sürecinde yoğun çalışmalarımız oldu. Belediyecilik birikimimiz her konu ile alakalı epey üst seviyelere çıktı. Biz personel giderlerimizi her iki belediyemizde de yüzde 15 ve yüzde 20 arasında seviyelere indirdik. Gelirlerimizin yüzde 70’ini kendimiz üretir hale geldik. Bunlar olurken 3 dönem kuralı nedeniyle 5 yıl dinlenmeye çekildik. 5 yılın zaman zarfında kendimizi takip ettik, işimizi takip ettik ve belediyecilik alanında da kendimizin gelişmesine fırsat olduk. İyi bir dinlenmenin sonucunda Bolu halkının bize ihtiyacı olduğunu, onlara hizmet etme borcumuz olduğu kanaatine vararak yeniden partimizden aday adaylığı müracaatımızı yaptık” dedi. 

“BİZİM YAPTIKLARIMIZIN CİLASINI YAPIYOR”

Bolu Belediyesi’nin şuanda kötü yönetildiğini belirterek eleştirilerde bulunan Süleyman Özbağ, “Bolu çok müstesna, çok güzel çok özel bir şehir. Biz Bolu’yu kendi evladımız gibi değerlendiriyoruz. Bazen belediyecilik anlamında uymayan, kötü uygulamalar bizi çok rahatsız ediyor. Belediye yönetiminin beceriksizliği bizi çok rahatsız ediyor. Ama belediyecilik manasında 5 yılda ele avuca alınır bir şey söyleme şansınız maalesef yok. Ben belediyecilik değerlendirmesi diye bir şey yapamam. Çünkü belediyecilik uygulamasından bahsedemeyeceğiz. Sayın belediye başkanımız 5 yılın 4,5 yılını kendi siyasi itibarı için değerlendirdi ve son 6 ayını da üstyapı ile ilgili, AK Parti döneminden, AK Parti belediyeciliğinden hazır gelen yolları yine bizim kurduğumuz asfalt şantiyeleri ve beton santralleriyle sadece cilasını yapıyor. Buradaki ana hedefinin de 31 Mart 2024’de ki seçimler olduğu Bolu halkı tarafından gözlemleniyor diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

“TANJU ÖZCAN’IN SÖYLEMLERİ BENİ ŞAŞIRTMIYOR”

Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın bir dediğinin diğer dediğini tutmadığını söyleyen Özbağ, 2019 seçimlerinde de Tanju Özcan’ın ‘aday olmayacağım’ dediğini fakat sözünde durmadığını dile getirdi. Özbağ şöyle konuştu; “Bir gün dediği ertesi günü tutmayanın o gün dediğine de itibar etmemiştim. Yarın söyleyeceğine de itibar etmemin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. Aday olacak mı olmayacak mı bilmiyorum. Ama sıklıkla görüyoruz ki doğru lafı içinden cımbızla arayıp bulmak lazım. 2019’daki seçimlerde de aday olmayacağını söylemişti. Beni şaşırtmıyor.”

“BOLU HALKININ ÖZLEDİĞİ HİZMETLERİ YAPACAĞIZ”

Bolu halkının özlediği hizmetleri Bolu’ya kazandıracaklarını söyleyen Özbağ, “Bizim dönemimizde belediyecilik anlamında dağ kızağı, teleferik, çöp yakma, şehrin tamamını kapsayacak pis su arıtma tesisinin kurulmasından hatta diğer ilçelerimizin sorunlarını da Bolu Belediyesi’nin olarak adlandırıp o konuda çalışmalarımızı yapıyorduk. Şehrimizi turizm, spor, üniversite şehri olarak adlandırıyorduk. Maalesef bu 5 yılın içinde turizm, spor, üniversitenin hepsi bir tarafa atıldı. Bolu, belediye başkanı ile konuşulmaya başlandı. Bu şehrin marka değeri için çok üzüntü verici. Ben tecrübeli belediyeciyim. Bizim ilk dönemimizde aldığımızda da tüm belediyelerimizde gelirlerimizin tamamı personele gidiyordu. Belediye yatırım yapabilme hizmetine sahip değildi. Biz bunları çok kısa zaman zarfında düzeltme imkanına sahip olduk. İnşallah ben belediyenin yükü ile alakalı bir problem olacağını düşünmüyorum. Biz onları çabuk bir şekilde haftasında, uygulamaya koyduğumuz tedbirlerle çok yakın bir zamanda düzeltiriz. Bolu halkının özlediği hizmetleri, temizliğinden, çöpünden, turizminden, sanayisinden gencinden ve de yaşlısından hepsini yapabileceğimiz kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı. 

“KİM ADAY OLURSA OLSUN BOLU’YA HİZMET İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Aday adaylığı süreci sonunda partisinden kim aday olursa Bolu’ya hizmet noktasında bilgi ve birikimiyle Bolu’nun hizmetkarı olacağını vurgulayan Süleyman Özbağ, “Biz şablonu belli bir kentiz. Şablonumuz spor kenti, turizm kenti, üniversite kenti olacak diye çok eski bir şablonumuz var. Ve Bolu’nun dünyanın en yaşanabilir 10 kentinden birisi olacağını düşünüyoruz. Ben de belediye tecrübelerimle, belediye başkanı seçildiğimizin ertesi haftasında ekibimizle beraber Bolu’nun tüm sorunlarını çözebilecek kabiliyete sahibiz. Bolu’nun sorunlarını biliyoruz. Ve bu sorunları çözebilecek ekip arkadaşlarımız ile beraber birkaç yıl beklemeden hemen belediyecilik tecrübemizle Bolu’nun tüm sorunlarını çözeceğiz.

Temayül yoklamasına katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Aday açıklamalarımız oldu. Çok kısa bir sürede orayı dolduran teşkilat mensuplarımız, hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Ben eminim ki biz 5 tane aday adayı olarak yola çıktık. 5 arkadaşımız da birbirinden kıymetli. Hangimiz olursak olalım Bolu’ya hizmet noktasında hiçbir tereddüt olmayacak biz de belediyecilik tecrübemizle Bolu’nun hizmetkarı olmaya devam edeceğiz inşallah” şeklinde konuştu.  

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir