Şov değil icraat bekliyoruz

Şov değil icraat bekliyoruz
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Bolu tarihinde bir ilk olarak geçecek Hükümet Meydanı’nda yapılması planlanan belediye meclis toplantısı Bolu Valiliği tarafından izin vermediği gerekçesiyle iptal edildi. Toplantı iptali belediye meclis üyelerine mesaj yoluyla iletildi. Konu hakkında Valilik kanalından herhangi bir açıklama gelmedi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından kamuoyuna duyurulan ve ardından iptal edilen kararla ilgili Ak Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban yazılı bir açıklama yaptı. Balaban yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

İNSANIMIZ ŞEFFAFLIK VE ŞOVU AYIRABİLECEK BASİRETE SAHİPTİR

Temmuz ayı Bolu Belediye Meclisi toplantısının Hükümet Meydanında yapılma kararının iptalini büyük bir memnuniyetle karşıladık. Kanunun hükümleri açıkken olmayacağını bile bile böylesine bir kararı alıp kamuoyuyla paylaşmanız sonrası AK Parti Grubu olarak sükûnetle bu durumun nereye gideceğini gözlemlemek ve olup biteni anlamak adına bekledik. Neyse ki bu yanlış karardan döndünüz. Bu kararı alırken niyetiniz elbette şeffaflık, ya da vatandaşın meclis salonunda konuşulanları tartışılanları yakından görmesini sağlamak değildi. Siz bir gösteri yapmak istediniz ama mümkün olmadı. İnsanımız şeffaflık ve şovu ayırabilecek basirete sahiptir. Kötü niyetle iyi murad olunmayacağını sayenizde bir kere daha anlamış olduk.

KEYFİ OLARAK MECLİSİN TOPLANMA ALANI DEĞİŞTİRİLEMEZ

Belediye kanununda, belediye meclis toplantıları ile ilgili düzenleme çok açık ve nettir. Siz zaten bu konuyu çok iyi biliyorsunuz. Meclis düzenli olarak toplantısını gerçekleştirdiği meclis salonunda toplanamadığında bu toplantının yeri değiştirilir. Biz geçmişte meclis toplantılarını BOBES’te yaptık ama o dönemde belediye meclis salonumuz inşaat aşamasındaydı. Bu türlü durumların dışında keyfi olarak meclisin toplanma alanı değiştirilemez.

BİZİ ÖRNEK ALSAYDINIZ

Sayın Özcan madem şeffaflık dersi almak ve vermek istiyorsunuz, o zaman biraz geriye dönüp bizim dönemimize bakabilirsiniz. Belediye meclisinde yapılan toplantıları bu günkü sosyal medya gibi olanaklar olmamasına rağmen vatandaşımızın toplantıları canlı olarak izleyebileceği ortamı Bolu’da ilk olarak oluşturan biziz. Bu uygulamanın benzer örnekleri Türkiye’de bizim yönetimimizde birçok belediyede uygulanmıştır. Belediyede meclis toplantılarının dışında, belediye başkanının belediyede görev yapan birim müdürleriyle yaptığı toplantıları da canlı olarak yayınlayan ve vatandaşın bilgisine sunan biziz. Belediyenin yaptığı ihaleleri ve verilen teklifleri ve ihale ortamında yaşananları yine canlı olarak yayınlayan ve vatandaşımızın bilgisine sunan yine bizim yönetim anlayışımızdır. Bu gün sizinle beraber yönetime gelen Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları bizim başlattığımız geleneği sürdürerek toplantılarını canlı olarak yayınlamaktadır. Keşke sizde onların yaptığı gibi bizi örnek alsaydınız.

ALINAN KARARLARI DEĞİL BOLU HALKI, MECLİS ÜYELERİ BİLE ŞEFFAF OLARAK GÖREMİYOR NEYE OY VERDİĞİNİ BİLMİYORDU

Geçmişte yaşananları ve bu gün yerel yönetimlerin geldiği noktayı size tekrar hatırlatmak isteriz. Sizin siyasi yapınızın AK Parti yönetime gelmeden belediyeleri nasıl yönettiğini iyi biliyoruz. Yılda 4 defa yapılan belediye meclis toplantıları, bizim dönemimizde her ay toplanır ve yapılır hale getirilmiştir. Sizin döneminizde mecliste alınan kararları değil Bolu Halkı, meclis üyeleri bile şeffaf olarak göremiyor neye oy verdiğini bilmiyordu. Yine bizim dönemizde belediyeler kanunu değişmiş ve yerel yönetimler güçlendirilmiştir.

ÖZDEMİR SAYESİNDE SAĞDUYULU VE DOĞRU ADIMLAR ATARSINIZ

Bolu basınında uzun yıllardır işini hakkıyla yapmaya çalışan Rasim Özdemir’in bakanlık tarafından alınan onayının ardından belediye başkan yardımcısı ve basın sözcüsü olarak atanmış olmasından dolayı kendisini tebrik ediyoruz. İnşallah umut ediyoruz ki artık bu sayede sağduyulu ve doğru adımlar atarsınız. Çünkü Bolu halkı artık sizden şov değil icraat ve sonuç beklemektedir.                                                                                                                                        

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir