Kıbrıscık'ta tarih canlandı

Kıbrıscık’ta el birliği ile küçük bir etnografya müzesi oluşturuldu. Kimin evinde eskiye dair ne varsa müzeye bağışladı. Kısa sürede 1500 eser toplandı. Müzeye gezmeye gelenler, tarihin içinde kısa bir yolculuğa çıkıyor.

Kıbrıscık'ta tarih canlandı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

HABER: Hamza CANBAŞ

Kıbrıscık İlçesinde, Köroğlu Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından oluşturulan küçük bir etnografya müzesi sayesinde tarih adeta yeniden canlandı. Kıbrıscık Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Dursun Demir ve arkadaşları ilçelerinde günden güne kaybolan kültürel değerleri ortaya çıkartmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla, Köroğlu Turizm ve Tanıtma Derneği kurdular. Dernek daha sonra, Kıbrıscık Kaymakamlığına ait bir yeri, dernek adına tahsis ettirerek,  Kıbrıscık Köroğlu Kültür Sanat Evi adı altında küçük bir etnografya müzesi şekline dönüştürdüler. 

Kıbrıscık Köroğlu Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Dursun Demir, Kültür Sanat Evine bu güne kadar 1500 parça eser geldiğini belirterek, “Buradaki bütün eserler vatandaşlar tarafından bağış yapıldı. Yaklaşık 1500’ün üzerinde eser var. Müzemizi gezenler Kıbrıscık tarihinin içinde kısa bir yolculuğa çıkıyor. İlçemiz küçük bir yerleşim yeri olmasına rağmen tarihi çok eskiye dayanıyor. Eskiden kullanılan bütün eşyaları toplamaya çalıştık. Sağ olsun vatandaşlarımız da ilgi gösterdiler. Evlerinde sakladıkları eski eserleri bizlere teslim ettiler. Böylelikle adeta küçük bir etnografya müzesi oluşturduk” dedi.

Turizm Danışma Bürosu gibi de gelen konuklara yardımcı olan Kıbrıscık Köroğlu Kültür Sanat Evi hafta içi 08:30 ile 18:00 saatleri arası, hafta sonları ise 10:00-18:00 saatleri arası dernek yöneticileri tarafından açık tutuluyor. Kıbrıscık müzesini gezmeye gittiğinizde müze ve müzedeki eşyalar hakkında sizlere ayrıntılı bilgiler de veriliyor. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir