Kıbrıscığın umudu

Halk arasında pek çok hastalığa iyi geldiğine inanılan Kalsedon taşı, Bolu’nun küçük ilçesi Kıbrıscık için umut olmaya başladı. Kıbrıscık kadınları hünerli elleri ile Kalsedon taşını mücevhere dönüştürüyor.

Kıbrıscığın umudu
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde bulunan Kalsedon Taşı Madenini, Kıbrıscık Belediyesi ilçe ekonomisine kazandırmaya çalışıyor. Kıbrıscık Belediyesi, Kalsedon taşından hem erkekler, hem de kadınlar için çeşitli takılar yapılmasını öğretmek amacıyla halka açık kurslar düzenliyor.  Kıbrıscıklı kadın kursiyerlerin hünerli ellerinde kalsedon taşı, adeta göz alıcı bir mücevhere dönüşüyor. Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, “Üretilen takıların el birliği ile pazarlanması gerekiyor. Kalsedon taşı az da olsa ilçe ekonomimize katkı verecek” dedi. 

KALSEDON TAŞININ FAYDALARI

Öte yandan, halk arasında Kalsedon taşının pek çok hastalığa iyi geldiği yönünde kuvvetli bir inanış var.

1-Metobolik faaliyetleri düzenler, 2- Trioid bezini dengeler, 3-Başarı ve gücün sembolüdür, 4-Ateş düşürücü etkisi vardır, 5-Pozitif enerji verir, fiziksel enerjiyi yükseltir. 6-Konsantrasyonu ve adaptasyonu artırır, 7-Gözlere, dolaşım sistemi ve kemiklere iyi gelir, 8-Uyku sorunlarına iyi gelir. 9-Öksürüğe iyi gelir, 10-Hitabeti ve düzgün konuşmayı güzelleştirir. 11-Nazara karşı koruyucudur, 12-Zihin ve beden uyumuna etki eder, 13-Duygu ve ruh uyumuna etki eder, 14-Algı ve zihin sağlamlığına iyi gelir, 15-Bunama etkilerini azaltır, 16-Anne sütünü artırır.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir