Gerede'ye hayırlı olsun protokol imzalandı

Bolu Valisi Erkan Kılıç'ın başkanlığında Gerede Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi(OSB) 'nde Jandarma Karakolu Hizmet Binası yapımı için İl Jandarma Komutanlığı ile Gerede Deri OSB arasında protokol imzalandı.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Gerede Deri ihtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'ne yapılacak olan Jandarma Karakol binası protokolü Bolu Valisi Erkan Kılıç'ın başkanlığında Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Saygılı, Gerede Deri İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Gerede Kaymakamı Cengiz Ayhan ve Gerede Deri İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar arasında imzalandı.

Gerede Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılacak olan Jandarma Karakol binasının tamamlanmasının ardından bölgede meydana gelebilecek asayişe ilişkin suçlara zamanında ve etkili müdahele edebilmek ve Emniyet Asayiş Güvenlik Hizmetlerini bu karakoldan yürüterek, işlenen suçlara daha hızlı çözüm üretilmesi hedefleniyor. 

Protokol töreninde konuşan Bolu İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Saygılı, Gerede Organize Sanayi Bölgesi'nde yapım sürecinde olan fabrikaların tamamlanması halinde çok sayıda işçi sayısına ulaşacağını belirterek,  “Demirciler köyü, Bıçakçılar Mahallesi mevkiinde 154 hektar üzerine kurulu. 125 fabrika kapasitemiz var. Hali hazırda 33 fabrika falla vaziyette. 35 fabrika ise inşaat halindedir. İşçi kapasitesi fabrikalar tamamen faal hale geldiğinde 2000 kişi olması öngörülmektedir. Şuanda 400 kişinin çalıştığı bir bölgeden bahsediyoruz." dedi. 

 MEYDANA GELEBİLECEK İŞ KAZALARINDA DAHA ETKİN VE HIZLI MÜDAHALE

Saygılı, son 5 yıl içerisinde meydana gelen olumsuz olayların yüzde 38'lik kısmının, kurulması planan karakol bölgesinde gerçekleştiğinden bahsederek,açılacak olan yeni karakolun bölgedeki iş kazalarına ve hırsızlık olaylarına daha etkin ve hızlı müdahele edileceğini belirterek, "Yeni açılmasını planladığımız karakolumuz 45 köy, 1 deri organize sanayi bölgesi ve 1 karayolunun emniyet ve asayiş yönünden sorumluluğunun verilmesini planlamaktayız. Son 5 yıl içinde meydana gelen Gerede’de deki olaylarımızın yüzde 38’lik kısmı şuanda kurmayı planladığımız karakolumuzun sorumluluk bölgesinde meydana gelmiştir. Açılmasıyla Gerede Organize Sanayisinde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarının önlenmesinde caydırıcı rol oynayacağı meydana gelecek iş kazaları olaylarına daha etkin ve hızlı müdahalede bulunabileceğimiz karayollarının sorumluluğunda verilecek D-100 devlet karayolunun Karabük, Samsun, Karadeniz bağlantı yolu araç geçişi günlük 8600 civarında olduğu trafik yoğunluğunun bulunduğu otobana girerek Ankara-İstanbul istikametine gidecek ve gelecek araçların kontrollerinin yapılabileceği değerlendirilmektedir. Deri organize sanayi bölgesi karakolunun açılması durumunda hali hazırda Merkez Jandarma Karakol Komutanlığınca yürütülen emniyet ve asayiş hizmetlerinin daha etkin ve daha verimli yürütüleceği değerlendirilmektedir.” dedi.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİ 

Protokol devamında konuşan Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, OSB bölgesinde çalışan esnafların iş sağlığı ve güvenliği açısından çok önemli olduğunu belirterek, sektörün daha düzenli ve disiplinli ilerlemesi için gerekli olduğunu belirtti. Başkan Mustafa Allar,  “Bizim deri sanayi bölgemizin en önemli ekonomik unsurlarından bir tanesi. Sadece ilçe olarak değil, ilçenin belkemiği ve lokomotifi durumunda. Aynı zamanda da ülkemizde ve dünyada göz bebeği olma noktasında emin adımlarla ilerliyoruz. Deri organize sanayimiz yaklaşık 1 milyon 500 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulmuş, şuandaki ifade edilen rakamların üzerine her geçen gün taşınma sürecini gerçekleştiriyoruz. Buradaki, bizim hem taşınma süreciyle alakalı esnaflarımızın daha uygun koşullarda çalışması iş sağlığı ve güvenliği açısından son derece önem arz etmektedir. Aynı zamanda ulusal ve uluslararası alanda da rekabet gücümüzü artırabilen en önemli sektörlerden bir tanesi. Burada güvenlik açısından, bizim açımızdan da Karabük- Samsun karayolunun araç trafiği yoğunluğu aynı zamanda o bölgede yüksek katma değerli ürünlerimiz olduğu için zaman zaman şu anda inşaat alanında dahi ekonomik kayıplarımız olmuştur. Bunları zaman zaman İlçe Jandarma Komutanlığımıza beyan etmişizdir. Bunların yanında beyan etmediklerimizde vardır. Esnaf sinesine de çekmiştir. Ama biz organize olarak bunun çok faydalı bir hizmet olacağı kanaatini taşıyoruz. Hem güvenlik açısından hem sektörümüzün daha düzenli ve disipline edilmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum. İlçem adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

"BU YATIRIMIN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM"

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Gerede Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılması planan Jandarma binasının bölgede yaşanabilecek olumsuz olaylara karşı daha etkin ve hızlı müdahele edeceğinden bahsederek, bu yatırımın Bolu'ya hayırlı olmasını diledi. Vali Kılıç, Jandarma binasının bölgedeki suçlarla mücadele anlamında Gerede İlçesine katkı sağlayacağını ekleyerek "Burada tabi devletin yükünün alınması anlamında son derece önemli bir destek olarak görüyoruz. Gerede ilçemizde bizim karakol binalarımız var ama ek binaya da ihtiyacımız vardı. Yapılacak olan bu Jandarma binasıyla beraber aynı zamanda Jandarma Komutanımızda bahsetti. 45 tane köyünde Emniyet Asayiş Güvenlik Hizmetlerini bu karakoldan yürüteceğiz. Aynı zamanda bulunan bölgede, bulunan karayolunda aynı şekilde olaylara müdahale anlamında buradan yararlanacağız. Tabi bu karakolun asıl kurulma nedeni Organize Sanayi Bölgesi'nde meydana gelebilecek Emniyete, Asayişe ilişkin suçlara zamanında hızlı ve etkin bir müdahale edebilmek amacıyla yapılıyor. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bizim içinde önemli. Oradaki suçla mücadele anlamında Gerede ilçemize de bu yatırım büyük katkı sağlayacaktır. Buradan emeği geçenleri tebrik ediyorum. Yapılacak olan bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum."

Bizler valilik olarak her zaman vatandaşın yanındayız. Vatandaşımızda bizim yanımızda. Bu tip faaliyetleri bundan sonra da sürdürme anlamında elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Vatandaşlarımız ne kadar devletine sahip çıkarsa bizlerde hem vatandaşımıza daha fazla hizmet verme noktasında hem şevkle hem daha moralli bir şekilde motivasyon içerisinde hizmet noktasında çaba sarf edeceğiz” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir