Geredeli Orhan Doğangün vefat eden babasının sözünü vasiyet bilerek köyüne köprü yaptırdı

Gerede’nin Samat köyünde ikamet eden Orhan Doğangün babası Mustafa Doğangün’ün vefat etmeden önce köylüye verdiği köprü sözünü kendisine vasiyet bilerek yaptırdı.

Geredeli Orhan Doğangün vefat eden babasının sözünü vasiyet bilerek köyüne köprü yaptırdı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Gerede ilçemize bağlı Samat köyü Mandıra mahallesinde hayvanların otlamak için meraya geçmesini sağlayacak bir köprü bulunmuyordu. Dere suları azken bir sorun yaşanmıyor ancak ilkbahar aylarında ani yağan yağmurun bastırması ile hayvanlar ya meraya gidemiyor yada meraya giden hayvanlar dereden geçerek geri dönemiyor, bazen de yabani hayvanlar tarafından telef oluyorlardı. Bu duruma üzülen ve kendisi de mağdur olan merhum Mustafa Doğangün köyü için böyle bir köprü yaptırmak için niyetlendi ve köyüne bu köprüyü yaptıracağına dair söz verdi.

Mustafa Doğangün’ün vefat etmesi üzerine babasının sözünü vasiyet bilen Gerede Orman İşletme Müdürlüğü’nde görevli greyder operatörü Orhan Doğangün babasının köyüne söz verdiği köprüyü yaptırdı.

Orhan Doğangün “babam bu köprüyü yaptırmayı çok istiyordu ve köylüye yaptıracağına dair bir söz vermişti ancak ömrü yetmedi. Ben de köy muhtarımız Metin Özcan ile görüştüm kendisi de köprüyü yaptırmamı kabul etti. Ben köprüyü yaptırdım muhtarda köprünün bağlantı yollarının yapılması konusunda gerekli girişimlerde bulunacak rabbim hayrımızı kabul etsin, köyümüze hayırlı uğurlu olsun” ifadelerinde bulundu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir