Doç. Dr. Zeynep Küçüktural'dan uluslararası atölye çalışması

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Küçüktural, Bakü’de düzenlenen 17. Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Kongresi/Sanat Etkinlikleri kapsamında “Ahşap Baskı Atölye Çalışmasın (Workshop)” gerçekleştirdi.

Doç. Dr. Zeynep Küçüktural'dan uluslararası atölye çalışması
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi tarafından Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 5-7 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenen 17. Uluslararası Türk Sanatı, Tarihi ve Folkloru Kongresi/Sanat Etkinlikleri kapsamında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Küçüktural “Ahşap Baskı Atölye Çalışmasını (Workshop)” gerçekleştirdi. Atölye çalışmasında ahşaptan oyulmuş baskı kalıpları geleneksel dokumaların üzerine ahşap boyası ile uygulandı. Atölye çalışmasında aynı zamanda Doç. Dr. Zeynep Küçüktural en eski yüksek baskı tekniği olarak bilinen geleneksel ahşap baskı sanatı ile ilgili bilgiler de verdi. Atölye çalışması konuklar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel ahşap baskı sanatı konulu atölye çalışması bu sanata karşı bir farkındalık da oluşturdu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir