Bolu'nun yeni cazibe merkezi; Sağlık Mahallesi

Nüfusuyla, modern yapılarıyla, barındırdığı sağlık kurumları ve devlet daireleriyle Bolu'nun yeni cazibe merkezlerinden biri haline dönüşen Sağlık Mahallesindeyiz bu hafta. Bir dönem 'uzak' sözcüğü ile anılan Sağlık Mahallesi, günümüzde altyapı sorunlarını çözmüş, yol sıkıntısı olmayan, parkları, bahçeleri ile sosyal olanakların üst seviyede olduğu bir mahalleye dönüşmüş.

Bolu'nun yeni cazibe merkezi; Sağlık Mahallesi
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

10 yıldır muhtarlık görevini sürdüren Murat Çakır, mahallenin önemli hiç bir sıkıntısının olmadığını, bu durumun mahalleyi hızlı ve modern bir kentleşme evresine soktuğunu dile getirdi. 

“MAHALLEMİZ MODERN GÖRÜNÜME KAVUŞTU”

Yeni açılan büyük bulvarlarla Sağlık Mahallesi'nin Bolu'nun en modern mahallerinden biri haline dönüştüğünü söyleyen Muhtar Murat Çakır, "Çorum doğumluyum. 40 senedir burada ikamet ediyorum. Geldiğimden inşaat sektöründe çalıştım. 1988 yılında belediyede çalışmaya başladım. 24 yıl belediyede çalıştım. Geçen dönem emekli oldum. Şuan da fiili olarak devam ediyorum. Muhtarlıkta 2. dönemim. 3. dönemde de nasip olursa devam edeceğiz. Mahallemizin çok sayıda sokağını, parklarını neredeyse her yeri yenilendi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şuan da inşaatı devam eden 2 tane camimiz var. Geçen muhtarlık döneminde söz vermiştik. Şuan da inşaatları devam ediyor. İkisi de faaliyette. Belediyeden mezarlık isteğinde bulunmuştuk. Mezarlığımız tahsis edildi. Defin işlemleri yapılmaya başlandı. Belediyemizden yeni sosyal tesis ve mescit alanı sözü aldık. Nasip olursa bu dönem bu çalışmalara devam etmek istiyoruz. Mahallemizde şu an büyük sorunlar yok. Küçük işleri de belediye ile hallediyoruz. Şuan da altyapı sıkıntımız yok. Altyapımız tamamlandı. Yeni açılan imar yollarının da altyapı çalışmaları devam ediyor. Büyük ana arterlerin altyapı çalışmaları %90 tamamlandı. Bir sıkıntımız yok. Sağlık Mahallesi Bolu’nun en modern mahallelerinden birisi. Büyük, kalabalık olan bir mahalle. 19 bin seçmeni var. 27 bin nüfusa sahip. 2 okulumuz var. Okullarımızın yetersiz olduğunu düşünüyorum. Bu konu ile ilgili yetkililerde görüşme sağladık. İnşallah okullar için bir çözüm yolu bulacağız. Bir sınıfta 40’ın üzerinde öğrenci var. Okullarımız yetersiz. Komşu mahalleler olan Kültür Mahallesi, Aşağısoku Yıldırım Bayezit okuluna gidenler var. Onlardan da bize gelen öğrenciler var. Okul dışında çok fazla sorunumuz yok. Sağlık alanında iyi durumdayız. Sağlık ocaklarımız, hastanelerimiz var. İkinci sağlık ocağının da inşallah bu sene sözünü aldık. Bu sene sağlık ocağı da yapılacak" diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir