Bolulu sağlıkçılardan 29 Ekim'de 29 proje

Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlamaları kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘29 Ekim’de 29 Proje’ hazırlandı. Proje hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Emin Demirkol, vatandaşların evlerine kadar giderek sağlık hizmeti götürmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Bolulu sağlıkçılardan 29 Ekim'de 29 proje
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

Cumhuriyet’in 100. Yılı kutlamaları kapsamında birçok kurum ve kuruluş hazırladıkları projelerle farkındalık yaratmaya devam ediyor. Bu kurumlardan biri olan İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ’29 Ekim’de 29 proje’ hazırlandı. Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Emin Demirkol projeler hakkında Cumhuriyet Gazetemize bilgiler verdi. 

Demirkol şunları söyledi; “100. yıl kapsamında Sayın Valimiz liderliğinde proje hazırladık. ‘29 Ekim’de 29 proje’ çalışmasına başladık. Birbirinden güzel seçkin projeleri uygulamaya koyduk. İlimizde merkez ve ilçelerimizde sağlık panayırları yaparak kutlamalara katılmış olacağız. Sağlıkçılarımızın dahil olduğu yürüyüşlerimizi yapmış olacağız. İlimizde 100 yaşını geçmiş olan yaşlılarımızı bizzat evlerinde ziyaret ederek muayenelerini gerçekleştirdik. Yaşları Cumhuriyetle aynı olduğu için onları mutlu etmek istedik. Gerçekten mutlu olduklarını görmek te bizi sevindirdi. Dezavantajlı ve engelli bireylerin olduğu aileleri ziyaret ediyoruz. Ayrıca ÇÖZYAP, ilimizde kurulmuştu. Çocuk psikiyatristinin başkanlığında, konuşma terapistinin ve ergoterapistimizin olduğu bir merkezimiz kurulmuştu. Bu merkezimizde çocuklarımızla birlikte bir etkinlik gerçekleştirdik. Onlarla güldük, oynadık, mutluluklarına ortak olduk. Bunun dışında huzurevleri taramalarımız, yine sağlıkçılar olarak sevgi evlerindeki çocuklarımızın taramaları, okullarımızda 100 sınıfta diş taraması, 112 ambulans tanıtımları yapmak istiyoruz. ‘Sağlıklı Nesille Sağlıklı Cumhuriyet’ sloganı altında koruyucu sağlık hekimliği noktasında onların kanser taramalarını gerçekleştiriyoruz.  Kreşlerimizde diş sağlığı ile ilgili tiyatro ekiplerimizi kurduk. Bu tiyatro gösterileri ile sağlık bilincini artırmayı hedefliyoruz. Gazilerimize sağlık sıhhat diliyoruz, vefat eden gazilerimiz adına da fidan dikimlerimiz olacak. Onların adını yaşatacağız. Anneler günü etkinliği kapsamında sağlık çalışanlarımız ve çocuklarıyla birlikte anneler gününü kutlamak istiyoruz. Önemli projelerimizden biri de; sağlık yöneticilerimizden toplamda 100 kişilik liste oluştu. 100 sağlık çalışanımız 1000 hastamızı ziyaret projemizi gerçekleştiriyoruz. Hastalarımızın dualarını alıyoruz, hem de evde sağlık anlamında taleplerini gerçekleştiriyoruz. Hastalarımızın çok mutlu olduğu bir proje oldu. Yöneticilerimizin gözünden Cumhuriyet’in 100. Yılı kapsamında video çekimleri oldu. Tarihe bir not düşsün istedik. Bu şekilde sağlık ordumuzun da katkısıyla Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak olmak istiyoruz.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir