BOLU'DA GÖRÜLMEMİŞ MANZARA

BOLU'DA GÖRÜLMEMİŞ MANZARA
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

HABER: ZEYNEP SUDE YAVUZ 

Genellikle Trakya ve Ege bölgesinde yetiştirilen ayçiçeği, Bolu’da Cumhuriyet Caddesi’nde pet shop dükkanı işleten Hasan Dikilitaş isimli esnaf tarafından kaldırımda bulunan ağacın altında yetiştirildi. Bolu’da birçok köyde hasadı yapılan soğuk ve yüksek sıcaklıklara dayanıklı, toprak seçiciliği olmayan bir bitki olan ayçiçeği ,cadde ortasında olgunlaşarak görenleri kendisine hayran bıraktı. Ayçiçeğini gören vatandaşlar fotoğraf çektirdi.

Bolu’nun en işlek caddelerden biri olan Cumhuriyet Caddesi’nde ayçiçeği yetiştiren Hasan Dikilitaş, vatandaşların ayçiçeğine olan ilgisinden bahsederek güllerin kopartıldığına da dikkat çekti. Dikilitaş, ayçiçeğine olan ilgiden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek,  “Ayçekirdeği sevgimiz doğada  tarlalarda yetişen ayçekirdeğinin verdiği güzellikten dolayı. kuş ürünleri, bizim de sattığımız ayçekirdeğinin küçükleri ,ham olarak  bize geliyor bunu değerlendirmek istedim. Burada belediyemizin kaldırımlara ektiği ağaçların altındaki o boşluğa ekmeyi denemek geçen sene  kısmet oldu. Geçen sene çok güzeldi  bu sene de aynısını yaptık. Bu sene de çok güzel bir şekilde diktik oraya. Yaklaşık 45 günlük süreç içerisinde çok güzel bir şekilde büyüdü. Mutlu olduğumuz taraf, gençler güzel ayçekirdeğinin çiçek kısmını  görünce fotoğraf çekiyorlar, değerlendiriyorlar. Mutlu oluyorlar. Biz de ayçiçeklerini bu küçücük ağacın altında toprakta yetiştirdiğimiz için mutlu oluyoruz. Aslında bu ağacın altına  sarmaşık gül dikecektik. Fakat Anıt parkta ki gülleri çok sevdiklerinden ya da birbirlerine hediye etmek istedikleri için kopartıyorlar. Buraya dikersek güllerin deforme olacağını düşündük ve dikmedik. Bu şekilde ayçekirdeği olarak burada değerlendiriyoruz.” dedi.  

HAYAT STRESİNDEN, GÜNLÜK YORGUNLUKTAN KURTARABİLİR

“Belediyemiz, Anıt Park’a  ismini bilmediğim pembe fidan dikti. O fidanlar Cumhuriyet Caddesine yol boyuna dikilirse caddede, bahar geldiğinde, o çiçeklerin pembe şekilde açmaları, insanları hem hayat stresinden hem de günlük yorgunluklarını üstlerinden alacaklarına inanıyorum. Belediye Başkanına da teşekkür ediyorum. Buraya ağaçların aynısını dikti. Mutlu oldum. Anıt Park’da sağlı sollu, çok güzel pembe şekilde açan ağaçlar var. Genelde ilkbaharda Bolulular, gençler Anıt Park’da gece gündüz o ağaçları fotoğraf çekiyorlar. İnsan görünce mutlu oluyor. Buraya da diktikleri için teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. 

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir