Bolu Kent Konseyi'nden anlamlı sergi

Bolu Kent Konseyi tarafından açılan ‘Eski Bolu Fotoğrafları’ temalı sokak sergisi vatandaşların büyük beğenisini topladı.

Bolu Kent Konseyi'nden anlamlı sergi
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
Reklam

HABER: Zeynep Sude YAVUZ

Bolu Kent Konseyi'nin Selahattin İkiz koleksiyonundan derlediği fotoğraflardan oluşan  ‘Eski Bolu Fotoğrafları’  sergisi Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nin arkasındaki araç trafiğine kapalı sokakta açıldı. Bolu Vergi Dairesi'nin duvarlarına asılan eski Bolu fotoğrafları vatandaşların büyük beğenisini topladı. 1920 yılından itibaren çekilen fotoğralarda, Bolu'nun bilinen mekanlarının eski halleri ve dönemin sosyal yapısını yansıtan kareler yer alıyor.  Trafiğe kapalı olan ve Atatürk Bulvarı ile Kent Meydanını birleştiren ara sokağı kullananan vatandaşlar, eski Bolu fotoğraflarına yoğun ilgi gösteriyor. Sergiyi gezen vatandaşlar nostalji dolu fotoğrafları büyük bir merakla inceliyor. 36 fotoğrafın kullanıldığı serginin her sene başka fotoğraflarla yenileneceği öğrenildi. Sergide kullanılan fotoğrafların başka sergilerde de kullanılması ve sonrasında Bolu Belediyesi arşivine kazandırılması planlanıyor. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.
Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir