Şok diyet, mucizevi diyet diye bir şey yoktur

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Cihan SAKAOĞLU - KAMERA: Barış ESKİCİOĞLU

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’nde diyetisyen olarak görev yapan Merve Açar sosyal medya, televizyonda ve internette yer alan kilo vermek için üretilen ürünlerin ve mucizevi diyet, şok diyet diye adlandırılan diyetlerin yanlış bilgi olduğunu açıklayarak vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. Açar bu ürünlerin uzman tarafından önerilmiyorsa bu bilgilere güvenmemelerini veya bu bilgileri araştırmaları ve doğruluğunu saptamaları gerektiğini, eğer kilo vermek istiyorlarsa mutlaka bir diyetisyene başvurmaları gerektiğini söyledi. Beslenmenin karın doyurmak, açlık duygusunu bastırmak veya her canımızın çektiğini yemek olmadığını vurgulayan Merve Açar yeterli ve dengeli beslenme kurallarına uyarak tüm yaşam dönemlerimizde sağlıklı bir vücuda sahip olabiliriz ifadelerini kullandı.  

Bolu İl Sağlık Müdürlüğü’nde diyetisyen olarak görev yapan Merve Açar’ın açıklamaları şu şekilde:  

‘’ Öncelikle minimum hastalık riski maksimum sağlık için dikkat etmemiz gereken şeyler var. Bunlardan en önemlisi yeterli ve dengeli beslenme. Buna ilave olarak tabi ki de fiziksel aktiviteyi, alkol sigara tüketimini, stresten uzak durmayı sayabiliriz. Günümüzde çok fazla kilo verdirmek amacıyla kullanılan ürünlerle karşılaşıyoruz. Şok diyetler, mucizevi diyetler ya da mucizevi besinler şeklinde medyada, internette, televizyonda çok sık maalesef yanlış bilgilerle karşılaşıyoruz. Bu yanlış bilgilerin önüne geçmek amacıyla ben vatandaşlara söyle bir tavsiyede bulunuyorum. Eğer uzman tarafından önerilmiyorsa bu bilgilere güvenmemelerini veya bilgileri araştırmalarını bu bilgilerin ne kadar doğru olduğunu saptamaları önemlidir. Kilo vermek istiyorlarsa mutlaka bir diyetisyene başvurulmalıdır. Beslenme karın doyurmak, açlık duygusunu bastırmak veya her canımızın çektiğini yemek değildir. Beslenme eylemi bilinçli yapılması gereken bir eylemdir. Vücudumuzun ihtiyacı olan besin öğelerini vücudumuza yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almamızı gerektirir. Bu sebeple yeterli ve dengeli benlenme optimal sağlık için çok önemlidir. Yeterli ve dengeli beslenme kurallarına uyarak tüm yaşam dönemlerimizde sağlıklı bir vücuda sahip olabilir, vermemiz gereken kiloları sağlıklı bir şekilde verebilir veya verdiğimiz kiloların korunmasında tekrar almamamızı sağlamakta yeterli ve dengeli beslenmenin tüm kurallarına uymamız gerekiyor. ‘’ 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir