BTP Bolu İl başkan Yardımcısı Emrah Karakaya; “Olası deprem hazırlıkları için hemen harekete geçmek zorundayız”

Bağımsız Türkiye Partisi Siyasi İşlerden Sorumlu Bolu İl Başkan Yardımcısı Emrah Karakaya; Bolu’nun depreme hazır olmadığını iddia etti.

BTP Bolu İl başkan Yardımcısı Emrah Karakaya;  “Olası deprem hazırlıkları için hemen harekete geçmek zorundayız”
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Karakaya yaptığı açıklamada; “Bildiğimiz üzere Bolu ilimiz deprem kuşağı bölgesinde, aktif fay hattı üzerinde duruyor. Ülkemizde ve Bolumuzda küçüklü büyüklü depremler meydana gelmektedir. Her konuda olduğu gibi yetkili merciler tarafından depreme yeterince önem verilmiyor. Deprem konusunda okullarda belirli aralıklarla bilgilendirmeler yapılıyor ama halkımız yeterince bilgilendirilmiyor. Olası büyük bir depremde halkımız toplanma alanlarını bilmiyor. Bu toplanma alanlarında nasıl bir hazırlık yapıldı bilmiyoruz. Bu toplanma alanlarında ana ihtiyaçlara kolay ulaşılır durumda mı? Bolu'nun asıl sorunları kenara itilerek suni gündemlerle gündemde kalma çabası içinde olan yetkililer Bolu’yu ve halkımızı depreme hazırlamak için yeterince çalışmıyor. Depremde öncelikle can kaybı olmaması için şehrimizin, binalarımızın depreme hazırlanması gerekiyor. Acilen deprem risk haritaları çalışması, kentsel dönüşüm çalışmaları, yağmur suyu drenaj sistemleri çalışması, eğitim ve bilgilendirme çalışmalarını gündemimize almak ve deprem konusunda gerçekten hazır olmak zorundayız. 

“Bolu depreme ne kadar hazır?”

Küçüklü büyüklü tüm depremler hepimizde endişe yaratıyor. Bu gibi depremlerin daha büyük bir depremin habercisi olup olmadığını merak ediyoruz. Bolu’nun Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alması nedeniyle şu soru ister istemez sürekli aklımız geliyor. Bolu depreme ne kadar hazır? Belirlenmiş toplanma alanlarından halkın ne kadarı haberdar? Halka gerekli bilgi ne sıklıkla veriliyor? Yapılan açıklamaya göre Bolu’da 41 adet toplanma alanı var ve 120 bin kişiye yetecek kadar konteyner kent kurulabileceği belirtiliyor. Bu konteyner kentler depremden ne kadar süre sonra kurulabilecek? Bu süreçte halk sokakta mı kalacak? Temel ihtiyaçlara ulaşım nasıl sağlanacak?

Bugün bazı toplanma alanlarını gezdiğimde gördüğüm manzara şu ki bazı alanlarda inşaat var. Çoğu park, bahçe ve Pazar alanı gibi yerler. Bu alanlarda toplanma alanı olduğuna dair bir işaret ve işaretçi bile bulunmuyor. Olası elektrik kesintileri için yeterli hazırlık var mı? Bizler bu konuların uzmanı değiliz ve aklımıza gelen birçok sorunun cevabını bulamıyoruz. Bu konu çok ciddi bir konudur ve yetkili kurum ve kuruluşların bu konuda sürekli bizlere bilgi vermesi şart.   

“Olası deprem senaryoları için çözümler üzerine hep beraber el ele vererek çok sıkı çalışmak zorundayız.”

Yetkililerin Bolu’yu ve Boluluyu depreme hazır etme bu konusunda çok daha fazla çalışması gerekiyor. Halkı toplanma alanları konusunda sürekli bilgilendirmesi gerekiyor. Depreme hazırlık yapılması, belirli aralıklarla düzenli olarak tatbikat düzenlenmesi gerekiyor. Bolu da mevcutta olan trafik sorunu doğal afetlerde insanları çıkmaza sokacak derecededir. Hatırlarsınız 2023 Mart ayında yaşanan depremde çocuklarımızı okuldan almamız hepimiz için en az 45 dk sürdü. D100 karayolumuzda dahi trafik durma noktasına gelmiş, trafik kilitlenmişti. Trafik, haberleşme, toplanma, arama kurtarama vb. gibi olası deprem senaryoları için çözümler üzerine hep beraber el ele vererek çok sıkı çalışmak zorundayız. ” Dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir