Zahteroğulları'nın anısı Baysal ailesinin ne kadar yüce gönüllü olduğunu bir kere daha gösterdi

Bolu Platformu tarafından organize edilen ‘100. Yılında Cumhuriyete Kanat Gerenlere Saygı Gecesi’ Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kongre Merkezi Bordo Salon'da gerçekleştirildi. 45 ve 46. Hükümet Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Kazım Oksay, geçmiş dönemlerde Bolu'da görev yapmış olan valiler: Gökhan Aydıner, Nusret Miroğlu, Mehmet Ali Türker, Ali Serindağ, Ahmet Zahteroğulları, il protokolü, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, Mütevelli Heyet Üyesi Mebrure Bağışgil, vakıf üyeleri ve vatandaşların katılımıyla “100. Yılında Cumhuriyete Kanat Gerenlere Saygı Gecesi" muhteşem bir organizasyonla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. Gecede Bolu'nun Babası Merhum İzzet Baysal'a, Bolu Platformu tarafından; "Yüzyılın Hayırseveri" ünvanı verildi.

Zahteroğulları'nın anısı Baysal ailesinin ne kadar yüce gönüllü olduğunu bir kere daha gösterdi
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu’da kısa dönem valilik yapmasına rağmen Bolulular’ın gönlünde taht kuran Ahmet Zahteroğulları’nın anlattığı hatırası, tüm varlıklarını memleketlerine aktaran Baysal Ailesi’nin ne kadar yüce gönüllü olduğunu bir kere daha gözler önüne serdi. 

“KIZIM BOLU DOĞUMLU, SANIRIM BU EYVALLAHSIZ ÖZELLİĞİNİ ORADAN ALIYOR”

Ahmet Zahteroğulları şöyle konuştu; “Benim çocuklarım 50. Yıl İzzet Baysal İlköğretim Okulu’na gitti.  Bolu’da vali yardımcısıyken iki çocuğum da o okulda okudu. Valiyken de küçük kızıma da o okulda okumak nasip oldu. Bir gün geldi. Okul başkanlığına aday olmuş. ‘Kızım yapma. Seçilirsen Vali kendi kızını seçtirdi derler’ dedim. ‘Benim ayrı kişiliğim yok mu?’ dedi bana. Kızım Bolu doğumlu. Sanırım bu eyvallahsız özelliğini oradan alıyor. Kızım başkanlığa seçildi. Seçim vaatlerinden birisi okula spor salonu yaptırmakmış. Yanıma geldi. ‘Vali olarak sana söylüyorum’ dedi. ‘Benim yaptıracak imkanım yok. Özel İdareye söylesek onlar da yılbaşında yapıyorlar bütçeyi. Kusura bakma. Nasıl vaat ettiysen çöz’ dedim. Bir törende Ahmet Ağabeyi ve Solmaz Ablayı gördü. Gitti onlara söyledi. Ahmet Ağabey de ‘Bütçe yılbaşında yapılıyor. Bu sene yapamayız’ dedi. Ertesi gün gece saat 12’de Ahmet Ağabey telefon etti. ‘Sayın Valim, biz Solmaz Ablanla oturduk, konuştuk. Evet vakfın imkanları yok ama kızımızı da kıramadık. Biz bu spor salonunu kendi imkanlarımız ile, kendi bütçemizden yapmaya karar verdik’ dedi. Bu insanlar böyle iyi insanlar. Şehrin, okulun ihtiyacını karşılıyorlar ama bir küçük kızın arzusunu yerine getirebilmek için uyumamışlar. Gecenin o saatinde karar vermişler ve beni aradılar. Ve o salon yapıldı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Solmaz Ablayı da rahmetle anıyorum.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir