Yukarı Çarşı'da bir arpa boyu yol alınabildi

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: ZEKERİYA ERCİVAN-CİHAN SAKAOĞLU

KAMERA: BARIŞ ESKİCİOĞLU

Bolu’nun en eski ticaret merkezi ve Boluların alışveriş için sıklıkla tercih ettiği Yukarı Çarşı’nın güzelleştirilmesi ve altyapı sorunlarının giderilmesi için Bolu Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yapılacak çalışmalarla birlikte yıllardır el sürülmeyen Yukarı Çarşı’nın altyapı sorunlarının giderileceğini ve üst yapıda Bolu’nun önemli turizm değerine yakışır bir görsel güzelliğine kavuşacağını söylemişti. Özcan Yukarı çarşı esnafı ile gerçekleştirdiği toplantıda projenin ayrıntılarını anlatmıştı. Özcan toplantıda pandemi sürecinden çıkmaya çalışan esnafın yapım çalışmadan etkilemeden en kısa sürede bitirileceğini ve çalışmaların Eylül ayında sona ereceğini söylemişti.

TAKVİM UZADI

Yukarı Çarşı’ya 17 Haziran tarihinde ilk kazma vurularak çalışmalara başlandı. Çalışmaların başlamasının ardından ilk sorun ekiplerin dağınık çalışması ve yavaş ilerlemesi olarak göze çarptı.  Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların rahat alışveriş yapabilmesi için çalışmalara ara verileceği söylendi ancak ara verilmedi. Bütün bunların üzerine Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın proje bitim tarihinin uzayacağını açıklamasının ardından esnaf bu durumdan mağdur olduğunu ifade etti.

YETKİLİLERİN BUNA BİR ÇÖZÜM BULMASI LAZIM

Yukarı Çarşı esnafı Habip Arslan yaşadıkları durumu şu sözlerle anlattı “Biz burada iki aydır mağdur olduk. Burayı yaptılar önce bu taşları kaldırdılar altını yapmaya gittiler. 2 ayda orda çalıştılar. Biz yine burada mağdur olduk. Şimdi elektrik borusu döşenecekmiş burada akıllarına geliyor, baştan akıllarına gelmiyor. Valla biz burada mağduruz yani bir haftadır dükkân kapalı bizim BAĞ-KUR'umuz var kiramız var. Yetkililerin buna bir çözüm bulması lazım. Eylül ayına kadar bitmez zannetmiyorum. Bayramda üç kuruş para kazanacaktık ona da engel oldular.   

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir