Yatırımcının yüzü gülsün barınma krizi çözülsün

Yaklaşık 35 bin öğrencinin eğitim gördüğü Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin yeni akademik yılına başlamasıyla birlikte, Bolu’ya gelen öğrencilerin barınma sorunu yine gündem oldu.

Yatırımcının yüzü gülsün barınma krizi çözülsün
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Konuyla ilgili görüştüğümüz Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği ( TÜGEM) Bolu İl Temsilcisi İlyas Özçelik, yaşanan barınma sorununu doğrulayarak, gazetemize yaptığı açıklamada, “Bolu'da öğrenci arkadaşların barınma krizi ne yazık ki devam ediyor. Bunun sebeplerinden bir tanesi mevcuttaki öğrenci arkadaşların kalabilecekleri kiralık dairelerin bulunmaması. Bulunmamasının da bazı sebepleri var. Bir tanesi eski kiracılar çıkmıyor. Çünkü yeni kira fiyatları çok yüksek” ifadelerini kullandı.

ANAHTAR 1+1 KONUTLARDA

Bolu’da öğrencilerin barınması sorunu için anahtarın 1+1 konutlar olduğunu savunan ve öğrencilerin barınmasına elverişli 1+1 konutların yeterince inşa edilmediğine değinen Özçelik, 1+1 konutların kira artışının diğer konutlara nazaran sabit kaldığının da altını çiziyor:

“Öğrencilerimize yönelik 1+1 dairelerin üretiminin olmamasından kaynaklı bir barınma krizi gerçekten yaşıyoruz.  Aslına bakarsak, 1+1 kiralık daire fiyatlarının artışı, diğer konutlarda olduğu kadar olmadı. Nisan-Mayıs- Haziran aylarında gördüğümüz kiralar şu anda da aynı şekilde geçerli. Sadece evler boşaldığı zaman yeni olacak gelecek kiracıların fiyatları artıyor. Çünkü % 25’lik kira artış oranı sabit. Bu durum ev sahiplerini tedirgin ediyor. Enflasyonun yüksek olduğu ortamda kira artışının düşük olması ev sahiplerini evi boşaltıp yeni kiracı tercih etmeye zorluyor. Ev sahibi evini yeniden kiraya verecek olduğu zaman ciddi anlamda bir kira artışı oluyor.”

Özellikle üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma sorunun çözümü için 1+1 konut yapımına ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Tügem İl Temsilcisi İlyas Özçelik: “1+1 yapılsa hem yatırımcılarımız için ciddi anlamda bir yatırım fırsatı doğacak, çünkü mevcuttaki 2+1 3+1 konutların fiyatları ciddi anlamda yüksek. Yatırımcılarımızın cebinde 1+1 konut alabileceği kadar bir nakitleri olduğunda, hem kiradan gelecek olan getiri, hem de 1+1 lerin değer artışı bakımından yatırımcılarımızı buraya yönlendirmeye çalışıyoruz, gerçekten burada güzel bir yatırım kazandırımı olmuş oluyor” diyerek yatırımcıları 1+1 konut sahibi olmaya davet etti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir