VATANDAŞ ASGARİ ÜCRET ZAMMI HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYOR?

Her yıl Aralık ayında hükümet, iş ve işveren temsilcileri arasında yürütülen asgari ücret zammı görüşmeleri yakın bir zamanda başlayacak. Vatandaşlar, enflasyon oranının yüksek seyrettiği şu günlerde asgari ücrete gelecek zammı merak ederken, bizler de Bolulular'a asgari ücret hakkındaki görüşlerini sorduk.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolulu vatandaşların birçoğu asgari ücretin yetersiz olduğunu dile getirirken, bazı vatandaşlar da asgari ücrete yapılacak yüksek zammın enflasyonu daha da tetikleyeceği görüşünde.

İşte Boluluların asgari ücret hakkındaki görüşleri:

BURÇAY YENER (22)

"Enflasyona göre açlık sınırı 13 bin TL olmuş, o yüzden 15 bin TL olabilir, bir daha artmamak şartıyla yıl içinde. Ben öğrenciyim, çok geçinemiyorum. Şahsen, 7.500 TL alıp çalışsam yüksek ihtimalle geçinemem. Ailemden gelen para o kadar geçinmiyorum desem yeridir."

GÖKHAN ILIKKAN (31)

"Asgari ücret ne kadar olmalı? Şu an 17 bin TL bandında olmalı. Asgari ücretten biraz daha fazla aldığımız için geçinemiyoruz aslında, hayata ayak uydurmaya çalışıyoruz."

BÜŞRA ÇELİK (21)

"Olay asgari ücrette değil, ücret ne kadar artarsa fiyatlar da o kadar artacağı için asgari ücretin ne kadar olduğu çok da önem arz etmiyor. Ekonominin düzelmesi gerektiğini düşünüyorum. Geçiniyoruz diyemem, idare ediyoruz."

ENVER YELLİKAYA (62)

"Ben emekli bir adamım, çalışıyorum. Öyle geçiniyorum, evim olmasa büyük problem yaşayacağız."

HASAN AKINCI (45)

"12-13-15 bin TL olsun yeter. Fazla para geldi mi millet azıyor, geçinebiliyoruz çok rahat kardeşim."

HASAN ÖZCAN (58)

"Çalışan bulamıyoruz ki, biz iş vereniz. Bak, bu arkadaşta iş veren, ben de iş verenim. Benim 30 tane çalışanım var, 60 tane olsa zaten işçi yok bulamıyoruz. İşçi anladın mı, işçimiz yok, yani çalışamıyoruz, çalıştıracak işçi bulamıyoruz. Bu ülkede emekli maaşından hani ağlıyorlar ya az veriyor diye, aslında bu emekli maaşını komple kapatacaksın, hiç vermeyeceksin. Asgari ücreti değil, insanları çalışana teşvik edeceksin, paraya değil çalışmaya teşvik edeceksiniz. Gençleri işe teşvik etmek için eğitilmesi lazım."

SÜMEYYE AYDIN (22 - Öğrenci)

"Çalışan insanlar değiliz, çok para kazanmıyoruz. En azından aldığımız bursları değerlendirecek ve ülke ekonomisini düşünecek olursak, 25 bin TL olması gerekiyor bence."

MERVE GÜL ÖZTÜRK (23)

"Yaşadığın şehire göre değişiyor. Bolu için 35-40 bin yeter diye düşünüyorum minimum. Ben ailemle kaldığım için rahatım ama arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla hiç iyi durumda değiller, geçinemiyorlar."

NURAN SU BELEK (18)

"18 bin olmalı bence. Geçinemiyoruz."

AYBERK BİÇER (18)

"Bence 18 bin olmalı. 18 bin ideal bir rakam bence. Şu anda geçinemiyorum."

ASYA ALKAN (23)

"23 bin TL olmalı bence. Bu şartlarda geçinemiyoruz."

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir