“Türkiye Yüzyılında Bolu TSO Etkinlikleri”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümü Bolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Türkiye Yüzyılında Bolu TSO Etkinlikleri” programıyla coşkuyla kutlandı.

“Türkiye Yüzyılında Bolu TSO Etkinlikleri”
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Konferans Salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Bolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar yaptı. Konuşmasında Başkan Alemdar, Türkiye’nin ikinci yüzyılında Bolu’nun yüzyılını belirleyecek önemli projeleri açıkladı. Başkan Alemdar, yaptığı konuşmada Bolu’nun Yüzyılı projelerini madde madde şu şekilde açıkladı; 

“ 1-) Bolu merkezde mevcut OSB’nin bulunduğu bölgede 210 Hektarlık alanda içerisinde Yüksekokul, anaokulu, kreş, Otel ve sosyal alanlar gibi her sektöre hizmet edecek olan 2. Bir Yeşil Organize Sanayi Bölgesinin kurulması. 

2-) Bolu Merkezde 500, 1000 ve 2000 m2’den oluşacak sahip Küçük Sanayi Sitesi kurulması.

3-) Asrın İş Adamları Derneği Bolu Şubesi tarafından bizlerinde desteklediği mevcut Organize Sanayi Bölgesinin yaklaşık 12 katı büyüklüğünde yüzde 98’si kamu arazisi olan 9 milyon 164 bin 883,55 metre2 alana sahip ve 12 etaptan oluşacak olan Bolu Yüzyılı Organize Sanayi Alanı projesi. 

4-) İlimiz Yeniçağa İlçemizde 26 yıldır devam eden OSB’nin kamulaştırma çalışmalarının bir an önce tamamlanıp yakın bir zamanda yatırımcılarımıza parsel tahsislerine başlanması. Ayrıca,  Dörtdivan ilçemizde yapılması planlanan OSB projesinin de bir an önce hayata geçmesi.

5-) İlimiz ilçelerinden şehir merkezine göçün engellenmesi, diğer illerden de ilçelerimize tersine göçün sağlanması, ilçelerimizin il merkeziyle birlikte gelişmesi ve kalkınması için Mudurnu ve Seben İlçelerimizde Sera Organize, Besi Organize ve Küçük Sanayi Siteleri Bölgelerinin kurulması, Kıbrıscık İlçemizde Odamız tarafından coğrafi işareti alınan Kıbrıscık Pirincinin de üretiminin artırılması. 

6-) Bolu Merkez, Yeniçağa-Mengen-Devrek-Çaycuma hattı üzerinden Filyos Limanına bağlanacak yaklaşık 100 kilometrelik bir tren hattı projesi.

7-) Bolu Merkez, Yeniçağa-Gerede hattı üzerinden İsmetpaşa Tren garına bağlanacak yaklaşık 100 kilometrelik bir yük tren hattı projesi.

8-) İlimizin direkt olarak Karadeniz’e ulaşımı noktasında her ne kadar bizim için ütopik görünse de Bolu-Zonguldak Alaplı ilçesi arasında yaklaşık 60 Km mesafelik bir otoyol projesi.

9-) İlimizin, ülkemizin en önemli sanayi, turizm ve üniversite şehirlerinden birisi olan Eskişehir’e doğrudan bağlanması için de Mudurnu ve Göynük İlçelerimiz üzerinden de bir otoyol projesi.

10-) İlimizin Sağlık ve Spor turizmi açısından gelişmesi noktasında stol tipi, küçük uçakların iniş-kalkış yapabileceği bir havaalanı kazandırılması."

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir