Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği'nden 'Kadın ve Cumhuriyet' etkinliği

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği'nden 'Kadın ve Cumhuriyet' etkinliği
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun 96. Yılı kutlamaları  kapsamında Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bolu Şubesi kahvaltı etkinliği düzenledi. Yoğun katılımla gerçekleştirien etkinlikte  konuşan Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Bolu Şubesi Başkanı Ayşegül Hande Dağdeviren: 

“Binlerce yıldır sahip olduğumuz bu topraklarda milli kimliğimizle, ana dilimizle, insana yakışır, onurlu bir şekilde yaşayabilmek için bir avuç mermiyle, süngüyle, çarıkla, yırtık eski üniformayla uğrunda çok acılar çekilerek, çok ağır bedeller ödenerek elde ettiğimiz Cumhuriyetimizin 96. Yılı Kutlamaları kapsamında düzenlediğimiz kahvaltı etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Amacı sadece bu cumhuriyete borcunu ödemek olan bizlerin tek çabası kadınların ve kızların gelişmesine, güçlenmesine katkıda bulunmak çünkü biliyoruz ki 96 yıl önce bu topraklarda doğan güneş kendi gücünü bilen, eğitimli, donanımlı kadınlarla her gün doğmaya devam edecek çünkü kadındır insanları, toplumları, dünyayı doğuran. Etkinliğimize katılarak pırıl pırıl genç kızlarımızın eğitimine sağladığımız katkıya destek olduğunuz için, bu taptaze hayatlara dokunup onların hayatlarında fark yarattığınız için hepinize çok teşekkür ederiz.” dedi. 

Hande Dağdeviren'in konuşmasının ardından, Türk  Üniversiteli Kadınlar Derneği Bolu Şubesi Kurucusu ve Eski Başkan Prof. Dr. Fatma Sırmatel “Tarih Boyunca Türk Kadını” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Son olarak üyelerden Avukat Fatma Kubilay “Nafaka Kanununda Yeni Düzenlemeler” konusu hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir