TESUD 38'NCİ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: ZEYNEP SUDE YAVUZ - CİHAN SAKAOĞLU 

GÖRÜNTÜ: CENNET ÇAKAN

Türkiye Emekli Subaylar Derneğinin (TESUD) 38'nci kuruluş yıl dönümü 5 Nisan Salı günü saat 10.00’da  Anıtpark’ta kutlandı. Törene Atatürk anıtına çelenk koyulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde devam etti. Çelenk sunma programına Türkiye Emekli Subaylar Derneği Bolu Şube Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner, Tugay Komutan Vekili P.Kd. Albay Merdin Kışkan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, Askerlik Şube Başkanlığı, Emekli Astsubaylar Derneği, Muharip Gaziler Derneği üyeleri katıldı. Program devamında konuşma yapan Emekli Piyade Kıdemli Binbaşı - Kıbrıs Gazisi – Yamaner ve Fay Kuyumculuk kurucusu Ahmet Şerafettin Yamaner günün anlam ve önemi açıklayarak şu sözleri söyledi;

“BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Ülkenin ve ulusun, milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması ve desteklenmesi, ulus ve bayrak sevgisinin yüceltilmesi, birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesi çalışmalarının yapılması Türk Silahlı Kuvvetlerimizi ülkemiz için öneminin ve değerinin duyurulmasının sağlanmasıdır. Bugün her zamankinden çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu görülmektedir. Ulusal bütünlüğümüz ve güvenliğimize yönelik tehditler dün olduğu gibi bugünde ortadadır. Milli birlik duygusunu devamlı olarak geliştirmek idealimiz olmalıdır.

“ASKERİ OKULLAR SUBAY ATÖLYESİDİR”

“Askeri okullar; çocuğun iliklerine kadar vatan sevgisini, yurt sevgisini, bayrak, sancak sevgisini, şehitliği, gaziliği, itaati, disiplini bu ülkenin yokluklar içinde nasıl var olduğunu öğreneceği tek yerdir.”

“HEPİMİZ AYNI HEYECANI DUYMAKTAYIZ”

Yurdumuzu emperyalist ülkelerin ellerinden dâhiyane fikir ve komutasıyla kurtarıp bize bu güzel yurdu emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Şehit ve Gazilerimizi anarken ebediyete intikal eden komutanlarımıza ve arkadaşlarımızı da minnet ve şükranla anıyorum. Bugün Emekli Subaylar Derneğinin (TESUD) kuruluş yıldönümünde hepimiz aynı heyecanı duymaktayız. Tüm emekli Subay ve ailelerine sağlık ve mutluluklar diliyorum. Bizi izleyen tüm katılımcılara da teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Munir gunaydin (2 yıl önce)
    Değerli arkadaşım bolu tesut derneğinin kuruluş günü vesilesiyle gerçekleştirilen anma törenininsek organizsasyon konuşmalarındaki başarılar nedeniyle seni tebrik ederim örnek bir uygulama olduğu kanaatindeyim
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir