"Tek dönem için gelmedim!"

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Haziran ayı meclis toplantısı  dilek ve temenniler bölümünde gündeme gelen konular Ak Partili meclis üyeleri ile Belediye Başkanı Tanju Özcan arasında sözlü tartışmalara sebep oldu.

GÜNDEMİ BİZE ÖNCEDEN BİLDİRİN, BİZE ODA TAHSİS EDİN

Ak Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban dilek ve temenniler bölümünde söz alarak toplantı gündemlerinin kendilerine daha önceden bildirilmesi gerektiğini söyledi. Balaban ayrıca Ak Partili meclis üyeleri grubu için bir oda tahsisi talebinde bulundu.  Belediyede kaybolduğu iddia edilen rögar kapakları hakkında yanlış bilgilendirmelerin olduğunu söyledi. Balaban belediyeden kendi isteği ile işten ayrılan işçilerin yanlış görevlendirme sonucunda işlerinden ayrıldıklarını söyledi.

BIRAKIN ALADDİN YILMAZ'I BEN BABAMIN OĞLUNU KORUMAM

Özcan Balaban'ın açıklamaları üzerine şu değerlendirmeleri yaptı "Siz Ak Parti Grubuna samimi olarak soruyorum bunu. Benden önceki belediye başkanı olan Ak Partili Alaaddin Yılmaz’ın arkasında mısınız, değil misiniz? Buna bir karar vereceksiniz. Yapılan işlerinde arkasında mısınız, değil misiniz? Bunu samimi olarak soruyorum. Bunu niye söyledim; Arkadaşlar tuhaf dedikodular geliyor. Neymiş efendim ben Alaaddin Yılmaz’ı koruyormuşum. Valla ben babamın oğlu yanlış yapsa onu korumam. Yanlışlıklarında sonuna kadar üstüne giderim. Doğrusuna doğru, yanlışına yanlış derim. İşte bu kiraya verilen yerler, hurda araçları görüyorsunuz. Netleştikçe kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğim. Alaaddin Yılmaz benim siyasi kariyerimde en çok mücadele ettiğim adam. Ama olmadık bir şey yüzünden de bir şey yapamam. Ben kul hakkından korkarım. Alaaddin Yılmaz’ın da net bir şeyini bulmadan bir şey yapamam. O mezbahada kaçak su kullanıldığı gibi başka yerlerin kiracıların faturalarını belediye elde ettiğini görünce belgesini çıkarınca söylerim. İşçi meselesi de hurda meselesi de öyle” dedi.

ALAADDİN YILMAZ’IN YAPTIĞI İŞLERİN ARKASINDA MISINIZ DEĞİL MİSİNİZ?

Özcan ifadelerini giderek sertleştirerek şunları söyledi "Ben zaten neden protesto ediliyorum anlamıyorum. Sorgusuz sualsiz onları işe alan belediye başkanı suçlu ben değil. Şimdi ben gerçekten merak ediyorum. Parti içinde bir hesaplaşma yaşandığını görüyorum. O hesaplaşmanın muhatabı biz değiliz. Yani siz bu soruya cevap verin. Rögar kapakları konusunda bana hesap soruyorsunuz. O dönemin belediye başkanı ben değilim. Bana bunun hesabını niye soruyorsun? Ayrıca gerçekten tüm samimiyetimle soruyorum. Alaaddin Yılmaz’ın yaptığı işlerin arkasında mısınız değil misiniz? Sahip çıkıyor musunuz? Genel siyaset de yapmak istemiyorum ama bu soruyu Ak Parti İl Başkanını da soruyorum. Kardeşim, 15 yıllık dönem Ak Partili Alaaddin Yılmaz dönemi. Bu döneme sahip çıkıyor musun, çıkmıyor musun? Ben şunu da söylüyorum ben kimseyi korumam. Kendi arkadaşlarımdan biri de yanlış yaparsa korumam. Alaaddin Beyi koruyor diyenler de bildiği bir şey varsa onu da sormak isterim. Elimde net bilgi olmadan kimseyi karalayamam. Kimseye de bel altı vurmadım. Başka hesapları bizim üzerimizden yapmayın. Rica ediyorum"

5 YIL SONRA SENİDE GÖRECEĞİZ

Özcan'ın açıklamalarına Ak Parti grubundan tepkiler geldi. Ak Partili üyeler "5 yılın sonunda sizi de göreceğiz" şeklinde tepki gösterdi. Başkan Özcan Ak Partili üyelere yanlış hesap yaptıklarını bir dönem için başkanlık koltuğuna oturmadığını ifade ederek "Bu sorudan niye rahatsız oldunuz? Arkasındayız, helal olsun diyor musunuz? Yoksa o dönem bitti biz de sattık onu mu diyorsunuz? Bana bunu çok söyleyen oldu. Kaç kaldı diye. 59 meclis toplantısı kaldığını söylemişsiniz. Yanlış hesap yapıyorsunuz. Ben buraya tek dönem için gelmedim"

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir