Tanju Özcan sesimizi duysun!

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: ZEKERİYA ERCİVAN

Çıkınlar Mahallesi Zengin Sokak geçtiğimiz gün meydana gelen yoğun yağmur yağışından etkilenen yerlerden biri oldu. Sokağın içinde yer alan bir çok evin deposunda su baskınları sebebiyle maddi kayıp meydana geldi. Sokak sakinleri belediyen yaptığı çalışmaların eksikliğinden şikayetçi. TV Bolu mikrafonuna konuşan vatandaşlar bizim aracılığımızla Belediye Başkanı Tanju Özcan’a çağrı yaptılar. Vatandaşlar yolun bir an önce yapılmasını, yağmur suyu hattı içinde yola baca konulmasını talep ettiler.

SELAM BİLE VERMEDEN GİTTİLER

Facebook’ta yaptığı canlı yayın paylaşımı ile yoğun yağmur yağışı sonrası deposu su basan Ümit Tomurcukgül Bolu Belediyesi’ni göreve davet etti. Sosyal medyada yaptığı çağrı sonra Tomurcukgül’e ulaştık. Tomucukgül’ün belediye çağrısı sonrası iddiaları tartışma yaratacak türden. Tomurcukgül TV Bolu’ya yaşadıklarını anlatırken  canlı yayın sonrası belediyeden bir ekibin geldiğini ancak selam bile vermeden su basan alana bakıp olay yerini terk ettiklerini söyledi.

GÜCÜMÜZ YETMEDİ

Tomurcukgül mikrofonumuza şu açıklamaları yaptı:

Şiddetli yağmurun etkisiyle yolda biriken su aşağıdaki depomuza girdi. Bizde can havliyle elimize aldığımız kovalarla bu suyu atmaya çalıştık ama gücümüz yetmedi. Aklıma bir motor bulup suyu tahliye etmek aklıma geldi. Şükürler olsun herhangi bir zarar olmadan kurtarabildik.

UZAKTAN BAKIP GİTTİLER

Bu sıkıntıyı yaşarken belediyeyi aradık. Buraya 1 tane itfaiye aracı geldi. Geldikleri gibi de hiçbir şey yapmadan gittiler. Ne bize kolay gelsin dediler. Ne bir şeye ihtiyacınız mı var dediler. Hiçbir şey sormadılar. Uzaktan baktılar sonrada arabaya binip gittiler. Bizde buradaki suyu gördüklerinde bir araç filan çağıracaklar zannettik. Ama hiç öyle bir şey olmadı. Mağduriyetimizi anlatmak için Facebook’tan canlı yayında yaptım. Görüler belki yardımcı olurlar diye. Buradan sesleniyorum Belediye Başkanımız Tanju Özcan’a lütfen halkın sesini duysun bu yolları bir an önce yapsın. Çünkü gerçekten çok kötü durumda. Hem zarar gören yerler var. Hem baca yok. Suyun gidebileceği bir yer yok. Mahalleli olarak kendisinden bu sorunların çözümünü istiyoruz.

ÇOK KORKTUK

Albay Apartmanı sakini 62 yaşındaki Kamile Albay yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

Dün çok yağmur yağdı apartmanın içlerini hep sel aldı. Elektrik suya değseydi canımız tehlike altında olacaktı biz o zaman ne yapacaktık? Yoldan şikâyetimiz var. Belediyeyi telefonla aradık sizden başka önümüzde talepte bulunan vatandaşlar var dediler. Onlar bitmeyince gelemeyiz dediler. Onlar gelene kadar biz çalışma yapmasaydık, elektrik suya değdiği zaman bütün binanın elektriği gidecekti.  Çok korktuk. Bu gece yatamadım sancıdan. 62 yaşında kadınım ne lüzumu var?

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Ali (2 yıl önce)
    Arkadasım mazgalında dalgıç pompa var mı
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir