Şifa kaynağı tezgahta

1 Eylül itibarıyla kalkan av yasağı balıkçı tezgahlarını da şenlendirdi. Bu sene hangi balık çok hangi balık az derken binlerce kişi de balık özlemini gidermek için tezgahlara koştu. Peki Eylül balıklarının faydaları neler?

Şifa kaynağı tezgahta
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Eylül’de balıkçı tezgahlarında yerini alan ilk balıklar palamut, izmarit, istavrit, sardalya, kılıç, kırlangıç, lüfer, kolyoz, barbunya, izmarit, çipura ve çinekop oldu. Diyetteyseniz ya da sağlıklı beslenmekten yanaysanız balık tam da size göre. İşte balığın faydaları!

KALP VE DAMAR HASTALIKLARI 

Balık, az yağlı, yüksek kaliteli bir proteindir. Kasların, organların ve kan damarlarının korumasında rol oynayan balık tamamı kas olan organımız kalp için de oldukça faydalı olmasıyla öne çıkıyor. Kan basıncını düşürebilen ve kalp krizi veya felç riskini azaltmaya yardımcı olan bu protein, vitaminler ve besinlerle dolu olduğundan balık, kalp problemi olanlar için hem hafif hem de yeterli bir tercih olabilir.

VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU 

Omega-3 yağ asitleri ve D ve B2 gibi vitaminlerle dolu olan balık, kalsiyum ve fosfor açısından da zengindir ve demir, çinko, iyot, magnezyum ve potasyum gibi harika bir mineral kaynağıdır. Dünyadaki pek çok sağlık kuruluşu da bu nedenle düzenli olarak balık tüketmeyi öneriyor. Amerikan Kalp Derneği haftada en az iki kez balık yemeyi tavsiye ediyor. Türkiye’de Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü de aynı öneriyi her sene yapıyor.

SAÇ, TIRNAK, TİROİD 

Balık, selenyum, iyot ve D vitamini açısından da zengin bir besin kaynağı olarak da karşımıza çıkıyor. Selenyum, bağışıklık sistemini güçlendirirken, tiroid fonksiyonunu da korumaya yardımcı olduğundan yeterli balık tüketimi insan sağlığına son derece faydalı. Aynı zamanda selenyum sağlıklı saçlar ve tırnaklar için de gerekli bir besin kaynağı.

PARLAK BİR CİLT, SAĞLIKLI YAŞLANMA 

Balık, bağışıklık sistemini koruyarak hem gribe ve enfeksiyonlara karşı vücudu korurken hem de hücreleri onararak cildin daha pürüzsüz görünmesine yardımcı oluyor. Hücrelerin yenilenmesini sağlayarak vücudun yaşlanma süresini de geciktiriyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir