Özel İdare kendi elektriğini kendi üretecek

Bolu İl Özel İdare binasının çatı kısmına güneş panelleri yerleştirildi. Güneş panelleri Bolu İl Özel İdaresi’nin ihtiyacı olan tüm elektriği karşılayacak. Fazlasını şebekeye verecek. Sistem kendini 3 yıl içerisinde amorti edecek.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu İl Özel İdaresi tüm ülkeye örnek olacak bir çalışmaya imza attı. Temiz enerji kaynaklarına olan ihtiyacın her geçen gün arttığı günümüzde, Bolu İl Özel İdare binasının çatısına güneş panelleri yerleştirildi. Güneş panellerinin üreteceği elektrik Bolu İl Özel İdaresi’nin tüm ihtiyacını karşılamakla kalmayacak ana şebekeye de elektrik verecek. 

“240 KW KAPASİTELİ BİR ÜRETİM GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Konu ile ilgili bilgi veren Bolu İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, güneş panellerinin çalışmaya başlaması ile birlikte günlük 240 KW’lık elektrik üretilmeye başlanacağını söyledi. Yüceer, “İl Özel idaremiz, tüm idari hizmet binaları ile birlikte tüm yeterli elektrik üretimi sağlamak amacıyla güneş enerji sistemi kurma kararı aldı. Bu sistemle, İnşallah enerji ihtiyacımızın önemli bir kısmını karşılayacağız. İhale sürecini başarıyla tamamladık ve şu anda yüklenici firma son aşamasına gelmiş durumda. SEDAŞ tarafından yapılan ilgili kabuller sonrasında sistem tamamen devreye girecek ve 240 KW kapasiteli bir üretim gerçekleştireceğiz. Toplamda 439 panelimiz bulunacak ve bu paneller, 878 metrekarelik bir alanı kapsayacak” diye konuştu. 

“ENERJİ, GÜNÜMÜZDE STRATEJİK BİR KONU HALİNE GELMİŞTİR”

Başta Vali Erkan Kılıç olmak üzere tüm il genel meclis üyelerine, Özel İdare Genel Sekreteri Sırrı Köstereli’ye, ilgili şube müdürüne ve Özel İdare teknik elemanlarına teşekkür eden Yüceer, “Bu proje ile ilgili olarak, şu anda enerji üretimine başlanacak olan binalarımız ve bölümlerimiz için önemli bir adım attık. Bu başarıda katkısı bulunan herkese teşekkür ediyor, bu sistemin özel idaremize ve bölümümüze hayırlı olmasını diliyorum. Güneş enerji sistemleri, günümüzde enerji kaynaklarının önemli bir parçası haline gelmiştir. Elektrik üretimi noktasında güneş enerjisi, maliyeti yüksek olan diğer sistemlere göre daha ekonomik bir çözüm sunmaktadır. Bu nedenle, projenin maliyeti göz önüne alındığında, kendini kısa bir süre içinde amorti edeceğini düşünüyoruz. Bu durum, milli ekonomimize önemli bir katkı sağlayacaktır. Enerji, günümüzde stratejik bir konu haline gelmiştir. Elektrik üretimi noktasında yerli kaynaklara dayalı çözümler, doğalgaz ve petrol gibi dışa bağımlı enerji kaynaklarına karşı bir alternatif oluşturmaktadır. Bu açıdan, yaptığımız bu enerji üretim projelerinin önemli olduğunu düşünüyorum. İlimize ve ülkemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir