Olay imama bir tepkide Kazım Karsu'dan

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, geçtiğimiz Cuma günü Ayasofya'da düzenlenen programda hafızlıklarını tamamlayan öğrencilerin, icazet aldığı programda konuşma yapan din görevlisinin Ulusumuzun kurtarıcısı ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan sözler söylediğine dikkat çekti. Karsu şu açıklamaları yaptı:

Bu insanlar Mustafa Kemal Atatürk’ün niceliğini niteliğini tahmin edebildiğim kadarıyla biliyorlar. Bu insanların “Keşke Yunan kazansaydı” diyenlerin devamı olduklarını tahmin ediyorum. Yanlış yapıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucuları Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hakaret etmek kişinin kendisine hakaret etmesidir. Mustafa Kemal ve arkadaşları savaşmasaydı Anadolu işgal altındaydı. İşgal altında olduğu zaman bizim camilerimiz namaza niyaza açık olmayacaktı, minarelerimizde ezan okunmayacaktı. Okunsa da onların istediği gibi okunacaktı. Bu sözleri söyleyenlerin bu durumun farkında olmadıklarını düşünüyorum. İşgal devam etseydi herkes istediği gibi inanamayacak, namazını kılamayacak, minarelerimizden ezan okunmayacaktı. Bunlar bunun farkında değiller. Sıkıştıkları zaman keşke Yunan kazansaydı diyorlar. Yunan kazansaydı kendileri nerede olacaklardı bilmiyorum. Yunanlıların sevindiği gibi sevineceklerdi. Demek ki bunların bir yerlerinden şüphe etmek gerekir diye düşünüyorum.  Ayasofya’yı ikinci defa kurtaran da Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıydı. Ayasofya’yı kurtardıktan sonra ibadete açan ve tüm dünya’ya mal eden hediye eden yine yüce Mustafa Kemal Atatürk’tür. Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sorunu büyük bir zekâ örneği sergileyerek hallettiğini düşünüyorum.

Cami imamı hakkında Bolu Savcılığına bende şikâyette bulundum. Cumhuriyet Halk partisi bu ülkenin birliğine bütünlüğüne Mustafa kemal Atatürk ve bu ülkenin kuruluş felsefesine tam sadık ve sedakat gösteren bir partidir ve kuruluşundan beri bu durum hep böyledir.  

GEREKLİ YASAL İŞLEM BAŞLATILMALIDIR

Tüm bunların Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gözlerinin önünde yaşandığının altını çizen Başkan Karsu; yazılı olarak kamuoyuna yaptığı çağrıda ise şu ifadeleri kullandı " Söz konusu kişi hakkında derhal gerekli yasal işlemler başlatılmalıdır. Hâlâ bu ülkede İran İslam Cumhuriyeti gibi, Irak- Şam İslam Devleti gibi teokratik devletlerin özlemi içersinde kıvrananlar olabilir en son yaşanan İsrail- Hamas olayları bile İslam dünyasının içinde bulunduğu çıkmazları ve açmazları bir kez daha gözler önüne sermiştir. Dünyada Müslümanların en rahat yaşadığı ülkelerin başında Türkiye gelmektedir. Çünkü ülkemiz anayasamızda da belirtildiği gibi Laik ve Seküler bir ülkedir. İstanbul işgal atındayken 6,5 yıl Galata köprüsünde İngiliz bayrağı asılırken o bayrağı oradan indirerek tüm dünyanın gıpta ile baktığı bir devleti kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına lanetler okumak aklın mantığın alacağı işler değildir. Kaldı ki Ayasofya konusunda toplumda tam bir görüş birliği de yoktur. Toplumumuzun neredeyse yarıdan fazlası Ayasofya'nın dünya kültür mirası vasfını sürdürerek orasının geçmişte olduğu gibi müze vasfıyla varlığını sürdürme yönünde görüş bildirmektedir. Ekonomiden, dış politikaya, tam kapanma sürecindeki başarısızlıklarından, Covid-19 aşısına kadar tel tel dökülen AKP hükümeti çareyi her zaman olduğu gibi yine dini siyasete alet etmekte görüyor olabilir ama bugün mutfaklarda yangın var. İnsanlar perişan vaziyette. Hükümetin çözme yeteneği, ülkeyi yönetme yeteneği yok. Artık bunu tümüyle kaybetmiş vaziyette, Türkiye giderek dünyada yalnızlaşıyor. Milli mücadele veren devlet, halk bu pozisyonda olmamalı. İnsanlar yoksul, aç olmamalı. Binlerce çocuk yatağa aç girmemeli. Hükümetin önce bunlara bir çözüm getirmesi gerekiyor. Getiremiyorsa da bir an önce seçime gidilmesi gerekiyor" biçimde konuştu.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir