Mustafa Allar kendinden emin "Gerede'de işsizlik oranını sıfırladık"

Bolu'nun en büyük ilçesi Gerede de seçim atmosferine girmiş durumda. AK Parti'nin kalesi olarak görülen ilçede mevcut Belediye Başkanı Mustafa Allar seçimin favori adayı olarak görülüyor. Başkanlık görevini 2 dönemdir sürdüren Mustafa Allar, geçen 10 yıllık sürede Gerede'ye kazandırdıklarından büyük bir gururla bahsederken, partisi tarafından yeniden aday gösterilmesi durumunda Gerede'de sonucun değişmeyeceğine dikkat çekiyor.

Mustafa Allar kendinden emin
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Mustafa Allar Gerede için hayata geçirilen projelerden bahsederken işsizlik konusunda ülkenin en iyi durumda olan yerlerden biri olduklarını belirterek, Gerede'de işsizliği sıfırladıklarını ifade ediyor. TV Bolu'ya yaptığı özel açıklamada son dönemde yapılan yatırım ve hizmetlerden bahseden Allar, Gerede'nin, yakın zamanda yeni markaların çıkacağı inovatif bir kente dönüşeceğini söylüyor.

Mustafa Allar, "2014 yılında göreve geldiğimizde 4 fabrikadan şuan 22 fabrikaya çıkardık. İstihdam açısından 300 çalışanı vardı. Şuan da çalışan sayımız 1500 oldu. Rezerv alanımız vardı. Şuan da geldiğimiz nokta itibariyle kamulaştırılmasını gerçekleştiriyoruz. İlçemizde sanayi alanında 1975’li yıllarda, rahmetli Erbakan tarafından ilçemize kazandırılan Gerkonsan adı altında çelik konstrüksiyon fabrikamız vardı. Yıllarca Gerede’nin istihdamına katkı sağlayan bu sektör 2004 yılında özelleştirilmişti. Yaklaşık 8 yıl gibi bir süre sonra bir firma satın almıştı. 1000’e yakın istihdamı vardı. Firma batınca o fabrika 10-12 yıl kapalı kaldı. Biz bu fabrikayı yeniden Türkiye’nin en önemli stratejik ürünü olan F-16’ların terör yuvalarına attığı mühimmatların, dolumundan, gövdesine, tapasına kadar tüm üretimini biz o firmaya kazandırdık. Cumhurbaşkanımıza, milletvekillerimize toplum kuruluşlarımıza bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum. Gerede halkına teşekkür ediyorum. Orası hem stratejik üretime başlamak üzere. Yaklaşık 3-4 yıl sonra 1000 istihdam üretilecek. Gerede’de işsizlikle alakalı sorun olmadığı gibi o zamanda da olmayacak. Biz ilçemizde işsizlik sorununu nötrlemiş durumdayız. Bugün ülkemizde %10-%12 işsizlik sorunu var ama bizim ilçemizde böyle bir sorun yok. Sanayi alanında atmış olduğumuz adımlar ilçenin her alanında gelişimine ışık tuttu"

EĞİTİM ALANINDA EKSİĞİMİZ YOK
Eğitim alanında ilçemizde ortaöğretimde eksik hiçbir okulumuz yok. Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Turizm Otelcilik, Mesleki Anadolu Lisesi, Sağlık meslek ve Endüstri Meslek Liseleri, İmamhatip Liseleri, Bilim Sanat Merkezi’ne kadar her türlü okulumuz mevcut. Üniversitemizde 11 tane bölümümüz var. 3 bölümlü Uygulamalı Bilimler Fakültemiz var. Yaklaşık 3000 öğrencimiz var üniversitede. Şuan da yerel yönetim olarak, Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin ek binasını üstlendik. İlçede yatırımlarımız devam ediyor. Halkla bütünleşerek, STK’lar ile istişare ederek yapıyoruz. Bunun son derece önemli olduğunu düş ünüyorum. 8 binin üzerinde öğrencimiz var Gerede’de. Bunun sayısını artırmak için mücadele vereceğiz.

HIZ KESMEDEN PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ
Projelerimizi hız kesmeden hayata geçiriyoruz. Halkımızın hizmetine sunuyoruz. Kapalı açık tenis kortları, gençlik merkezi, spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzumuz vatandaşlarımızın hizmetinde. Çocuk eğlence merkezimiz var. Onu da en kısa zamanda belediye olarak açacağız. 100 bin metrekare üzerinde Millet Bahçesi ve aile parklarımız var. Zepline ve hava bisikleti olacak. Son aşamaya geldi. Sosyal proje açısından her geçen gün daha bir üst seviyeye çıkarmak için canla başla mücadele ediyoruz. Metrekare olarak kişi başına düşen yeşil alan belki de dünyanın hiçbir yerinde bizimki kadar yok. Esentepe mesire alanımız var. Önümüzdeki mega projelerden bir tanesi. Eğer görev tekrar bize uygun görülürse bu proje için de canla başlaya devam edeceğiz. Turizm açısından Arkut Dağı Kayak Merkezimiz var. 5 kilometre kayaklı koşuda 30 milyon nüfusa en yakın merkezlerden bir tanesi. TEM Otoyolu, D-100 ve D-750’ye yakın kayak merkezlerinden birisi. Avrupa, Balkan ülkelerinden karayoluyla insanlar hem yazın hem de kışın çok rahat bir şekilde ilçemize gelebiliyorlar. Konaklama açısından kapasitemizi artırıyoruz. 1000 yatak kapasitemiz var. Yazın futbol turizmi açısından da son derece önemli. Süper Lig, 1. Lig, BAL Ligi, takımlarından, Azerbaycan, Gürcistan ve birçok Balkan ülkelerinden de ilçemize gelenler var. Yazın tekerlekli kayak diye tarif ettiğimiz kayak pistimiz de var. Asfaltlama ve yapılaşmasını bizler gerçekleştirdik. Gerede’de kamu yatırımları var. Biz hem yerel hem de kamu yatırımları, özel sektör yatırımları ile beraber ilçesini gelecek nesillere daha yaşanabilir bir ilçe bırakma noktasında kararlıyız. Sosyal projelerle istihdamıyla, ekonomisiyle yolumuza devam ediyoruz.

GEREDE KEMER ÜRETİMİNDE MERKEZ OLACAK
Kemerciler Sitemiz var. Bay Kemer’de yıllık 30 milyon adet kemer üretiyoruz. Bu çok ciddi ve iddialı bir rakam. Kemerciler Sitesi ile ilgili kamulaştırma sürecimizi başlattık. Kooperatifleri kurdurduk. Sanayi ve Teknoloji Bakanı ile görüşmelerimizi yaptık. Yaklaşık 90 bin metrekarelik bir alanında şuan da 45 bin metrekaresinin davaları devam ediyor. Sona gelindi. Kalan bölümü de tamamlayacağız. Projemiz hazır. Artık merdiven altındaki üretimden kümeleşmiş daha uygun fiziki koşullarda hem ilçe ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak uluslararası alanda da rekabet gücünü oluşturacak, dünyanın her yerine mal satan yeni markalar oluşturma noktasında emin adımlarla ilerliyoruz. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir