Muhammed Emin Demirkol hız kesmiyor

AK Parti Bolu Belediye Başkan Aday Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Bizim Bolu Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Sağlık Müdürlüğü yaptığı dönemde Bolu halkının sevgisini kazanan Demirkol, sağlık alanındaki başarısını belediyecilikte sürdürmeye kararlı.

Muhammed Emin Demirkol hız kesmiyor
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Muhammed Emin Demirkol, aday adaylığını açıkladığı günden beri durmaksızın çalışıyor. Gitmediği sivil toplum kuruluşu, elini sıkmadığı muhtar yok. Vatandaşlarla görüşüyor, Bolu'nun sorunları üzerine kafa yoruyor, projelerini anlatıyor. Sokakta gördüğü ilginin kendisine çok büyük moral verdiğini belirten Demirkol, tartışmalardan ve polemiklerden uzak tavrı ile alışılagelmişin dışında bir siyasetçi profili çiziyor. 

Belediye başkanlığı aday adaylığı yolculuğunun nasıl başladığını gazetemize tüm samimiyeti ile anlatan Muhammed Emin Demirkol, vatandaşlardan gelen isteğin ve ilginin bu kararı almasında en büyük etken olduğunu söylüyor:

“Bolu Belediyesi için bir aday adaylığı yolculuğumuz AK Parti’mizden başlamış oldu. Bunu hem Bolu halkımızla ilk paylaştığımda, hem de bizim aday adaylığı programımızda duyurduğumuzda çok ciddi teveccühleri görmüş olduk. Sokakta vatandaşlarımızın ciddi teveccühü ve samimi talepleri bu noktadaki içten yaklaşımları bizim hem karar vermemizde önemli oldu. Vatandaşlarımızın ilgisi her zaman çok ciddi moral motivasyon kaynağımız oluyor. Odalarımıza, derneklerimize esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza kısacası sokaktaki insanımızla, Bolu’da yaşayan kader birliği yaptığımız vatandaşlarımızla samimiyetle kucaklaşmaya devam ediyoruz. Onların heyecanı ile kalbimdeki heyecanın aynı olması beni çok mutlu ediyor. Her zaman Bolu’ya hizmet etme noktasında bir gayretim oldu. Vatandaşlarımız da bunu zaten teveccühle gösteriyorlar. Bu noktada İnşallah bu hizmet anlayışımı Bolu Belediyesi’nde de gösterme noktasındaki niyetimizi açıkladık. Belediye başkanlığı tabii ki halkımızın takdirleri, sandıktaki kanaatleri hepimizin saygı duyması gereken bir durum. İnşallah bu sandıkta da karar halkımızın belediye başkanı olmam noktasında olursa çok güzel hayallerimiz var. Yaklaşık 8 yıldır Bolu yöneticiliği kariyerimde de bir Bolulu kardeşleri olarak neler yapabileceğimizi neler yaptığımızı gösterdik. Bolu’yu sağlıkta ilk 5 il arasına soktuk ve hep beraber Bolu’da nitelikli, kaliteli ve kolay ulaşılır hizmeti tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bu noktada ekibime ve sayın bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bolu Belediyesi’nde de inşallah bu hizmet anlayışımızı devam ettireceğiz."

GERÇEK ANLAMDA SOSYAL BELEDİYECİLİK 

“Bizimde içinde yaşayarak gördüğümüz en büyük eksikliklerden birisi sosyal belediyecilik anlayışı. Sosyal Belediyecilik bizim 24 saatimizi kolaylaştıran belediyecilik demek. Ben bu belediyeciliği sadece belirli etkinliklerle sınırlandırmıyorum. Kişinin yataktan kalkıp dışarı çıktığı zamandan evine girdiği zamana kadar hayatın her safhasını kapsayan kolay konforlu bir yaşamı kast ediyorum. Ben Bolu Belediyesi’nde bu sosyal belediyecilik anlamında şu an aldığımız hizmeti yeterli görmüyorum. Sosyal belediyeciliği geliştirmemiz lazım. Bunun içerisinde her mahallede bir sosyal yaşam merkezinin kurulduğu bunların 7/24 aktif canlı bir hayatı sunan yaşam merkezlerinden bahsediyorum. İçerisinde kütüphane, çalışma ortamı, internetin bulunduğu, belirli kurumlarla işbirliği içerisinde olarak, insanların saat 5’den sonra gelebileceği buraya gitme ihtiyacı hissedeceği aktivitelerden bahsediyorum. Çok ciddi farklı zenginlikleri olan kurumlarımız var. Milli Eğitimimiz, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğü gibi birçok kurumumuz vatandaşımıza ulaşma noktasında büyük gayret içerisinde. Fakat ulaşabileceği ve buluşabileceği bir mekan yok. Saat 5’ten sonra ailelerimiz ile birlikte gidebileceğimiz bir sosyal yaşam merkezimiz yok. Üniversite öğrencilerinin de gidebileceği bir sosyal yaşam merkezi yok. Burada ders çalışabilecekleri çok geniş etkinlikleri barındıran sineması, sanat etkinlikleri olan, dünyadaki bütün kütüphanelere ulaşabilecekleri portalları yok. Öğrencinin Bolu’yu tercih etmesini sağlayacak mekanlarımız yok. Bu noktada hem üniversite öğrencilerimizin hem de lise ortaokul, ilkokul öğrencilerimizin, ailelerimizin, yaşlılar ve engellilerin saat 5’den sonra iş çıkışı gidip vakit geçirebileceği bir mekanımız yok. Bu sosyal belediyeciliğin önemli alt kollarından birisi.”

ULAŞIM SORUNUN ÇÖZECEĞİZ

“Özellikle sahada gördüğümüz en önemli problem ulaşım problemi. Ulaşımın da alt başlıkları var. İlimizde en önemli sorunlardan birisi otopark sorunu bu esnafımızın da yaşamını sürdürebilmesi için gerekli. 2024 yılına giriyoruz hala otopark problemini konuşuyoruz. Müşterilerin çarşıda araba park etme hakları var. Hem müşteri hem esnaf için gerekli. Toplu taşıma araçlarının güzergahları konusunda vatandaşlardan ciddi şikayetler geliyor. Yeterli ağa sahip değil güzergahlar.  Birçok bölgeden diğer yönlere ulaşmayan bir ağ var. Bu ağların yenilenmesi, geliştirilmesi ve vatandaşlarla birlikte planlanması gerekilen bir ağ olduğunu düşünüyorum. Otopark ve araçların daha rahat bir sistem içerisinde bulunabildiği, toplu taşımanın ferahladığı alt geçitler, üst geçitler ve yol bağlantılarıyla da aracı daha rahat kullanabildiğimiz bir ulaşım ağı oldukça önemli.”

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNÜ TAMAMLAMIŞ BİR BOLU

“Bolu için en önemli başlıklardan birisi kentsel dönüşüm. Biz hekimler olarak bir insanın hayatının ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Devletimiz bir vatandaşımızın sağlığı için buradan yurtdışına uçak kaldırıp bu vatandaşı getirebiliyor. Yaşamış olduğumuz 6 Şubat felaketinde de şunu gördük ki; bu tarz büyük felaketlerde ne yaparsanız yapın yeterli olmuyor. Bolu'da bir deprem bölgesi. Bu sebeple kendimizi yenilememiz, bunu isteyen vatandaşlarımıza belediye olarak her türlüğü kolaylığı sağlamamız gerekiyor. Biz, kentsel dönüşüm yapmak isteyen vatandaşlarımıza kolaylaştırıcı bir belediyecilik hizmeti vereceğiz. Bolulu vatandaşımızın hayatını her şeyden çok daha kıymetli görüyoruz. Siyasetten seçimden çok kıymetli görüyoruz. Hiçbir vatandaşımız kaderi ile baş başa bırakılamaz. Zamanında o imkanlar içerisinde helal kazançları ile evlerini yapmışlar. Şimdi yenilemek isteniyorsa hızlıca harekete geçmemiz gerekiyor. Bunu önemli görüyoruz.”

TURİZMDE DÜNYANIN GÖZÜ BOLU'DA OLACAK

“Bolu’da turizm anlamında gerçekten ciddi eksiklik görüyoruz. Gölcük, Abant, Yedigöller, Kartalkaya noktasında hem yerli hem de yabancı turist ağımız var. Fakat bu ilimizde yeterli değil. İl merkezinde de turistlerin ziyaret edebileceği noktada gelişmesi çok daha önemli. İlimize turistin uğramış olması bizim için çok büyük bir önem arz ediyor. Maalesef il merkezinde bununla ilgili hizmetin doğru yönlendirilmediğini görüyoruz. Bu noktada turizm anlamında da hükümetin de desteği ile yerli ve yabancı turistin geldiği ve ilimizin her noktasında insanlarımızın faydalandığı otel ağlarının genişletildiği, çok daha farklı kongre merkezleri ile birlikte uluslararası misafirlerimize hitap edecek bir merkez olması için çalışmalarımız var. Teknik ekiplerimiz ile birlikte ayrıntılarını hazırlıyoruz. Sağlık turizmi turizmin çok önemli bir kısmını oluşturuyor. Biz burada Bolu olarak gerekli payı alamıyoruz. Hastanelerimizin yoğun olması bu konuda önemli bir altyapıyı oluşturmuyor. Yurt dışı ofisleri ve havaalanları ile başlayan Sağlık Bakanlığı ile entegre bir şekilde yurtdışından gelen misafirlerimizin alındığı Bolu’da sağlık hizmetleri ile beraber tabiat güzellikleri ile turizmin farklı alanlarının entegre edildiği bir sisteme ihtiyaç var. Bu noktada da otel sayımızın da artmasına ihtiyaç var. Yerel dengelerle merkezi dengelerin ittifakına ihtiyaç var. Bu noktada sağlık turizminden Bolu’nun çok büyük bir pay almasını istiyoruz. Sağlık turizmi doğal güzelliklerle de entegreli olarak müşteri çekebiliyor. Bu noktada biz uluslararası turizme Bolu’yu etkin, faydalı ve sonuç odaklı noktaya getirmek istiyoruz. Bolu’muzun adının uluslararası camiada bilinir bir hale gelebilecek şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Sağlık turizminin yanı sıra kongre merkezlerinin de olduğu bilimsel turizm olacak. Nitelikli turistin geldiği esnafımızın, otelcilerin bunun karşılığını hızlı bir şekilde aldığı bir sistemi entegre edebilmek için çalışmalarımız devam ediyor.”

KAVGALARLA DEĞİL HİZMETLERLE ANILAN BİR BOLU

“İlimiz için birçok projemiz var. Ama özellikle kentsel dönüşümün, ulaşımın ve sosyal belediyeciliğin bu anlamda çok önemli bir ihtiyaç olduğunu ivedilikle görüyoruz. Kooperatiflerimizi destekleyeceğiz. Bu noktada vatandaşlarımıza ev hanımlarımıza kendilerine gelir kapısı getirecek her türlü hizmeti sağlayacak cihazların teminini ayrıca ürettiklerini satma noktasında da gerekli ihtiyaçların karşılanmasını sağlamak istiyoruz. Her vatandaşımızın dışarıda kalmayacağı bir ağ öneriyoruz ve bu bağlantılarla birlikte tüm vatandaşlarımızın Bolu’da huzurlu yaşadığı, diğer 80 ilin de Bolu’ya hizmet anlamında özendiği Bolu’nun tartışmalarla kavgalarla değil, hizmet anlamında sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya örnek olduğu bir il vaat ediyoruz.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Cemal (5 ay önce)
    Muhammed Emin bey gerçekten bolu da çok önemli projelere imza atacaginiza canı gönülden inanıyorum
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir