Mayıs ayı muhtarlar toplantısı yapıldı

Mayıs ayı muhtarlar toplantısı yapıldı
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu merkeze bağlı 43 mahallenin ihtiyaç ve taleplerini görüşmek üzere Bolu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’nce organize edilen ve muhtarların da ev sahipliğini üstlendiği ‘Merkez Mahalle Muhtarları Toplantısı’, bu ay Sağlık Mahallesi Muhtarı Murat Çakır’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın başkanlığında Hacı Mahmut Ericek Camii Sosyal Tesisinde gerçekleşen 22. Merkez Mahalle Muhtarlar Toplantısı’na, Belediye Başkan Yardımcısı Zerrin Biçen,  mahalle muhtarları ve belediye yetkilileri katıldı.

Sağlık Mahallesi Muhtarı Murat Çakır, yaptığı teşekkür konuşmasında, Sağlık Mahallesi için şehrin en kalabalık nüfusa sahip mahallesi olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz döneminde yapılan çalışmalardan da bahseden Muhtar Çakır, “Başkanım sizin döneminizde kaldırım ve sokakların yüzde 90’ı yenilendi. Hacı Mahmut Ericek Camii’ne imam lojmanı ve sosyal tesisi yapıldı. Kapalı semt pazarı yapıldı. 4 adet yeni park yapıldı. Ayrıca diğer parklarımızda yenilendi. Yine belediyemizin destekleri ile Saygılı Camii yapıldı. Şehitler caddesinin asfaltı yenilenerek, 2 adet dönel kavşak sayesinde trafik daha da akıcı hale geldi. Sizin sayenizde Sağlık Mahallesi modern bir kimliğe kavuştu. Bu hizmetler ve sayamadığım diğer hizmetlerden dolayı mahallem ve şahsım adına sizlere şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Iza buğdayı tanıtıldı

Ardından muhtarlara 10 bin yıllık ‘Iza buğdayı’ ile ilgili bir sunum yapıldı.

Biyolog Huri Melek Yaman tarafından yapılan sunumda, Iza buğdayının geçmişi, faydaları ve gelecek planlamaları hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

“Iza buğdayı için alım garantisi vereceğiz”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,  sunum sonrası konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Iza Buğdayı’nın tescili için uzun yıllardır çalışma yürüttüklerini kaydetti.  Yılmaz, “Eğer bunu başarabilir ve Bolu adına tescil ettirebilirsek artık bizim olacak.  Böylelikle önemli bir başarı elde edeceğiz” diye konuştu. Iza buğdayı üretimini artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü de bildiren Yılmaz, “Bu yıl 200 dönüm arazide ıza buğdayı ekimi yapıldı. Bu sene bakacağız. Gelecek sene ise biz alım garantisi vereceğiz. Kim ne kadar ekerse biz onu alacağız” diye konuştu.

Talepleri dinleyerek, soruları yanıtladı

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, daha sonra belediye çalışmaları hakkında muhtarları bilgilendirerek soruları yanıtladı. Muhtarlardan gelen her türlü talep ve öneriyi dikkatle dinleyen Başkan Yılmaz, ilgili belediye yetkililerine talimat vererek taleplerin en kısa sürede yerine getirilmesini istedi.

Toplantı, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından Sağlık Mahallesi Muhtarı Murat Çakır’a teşekkür plaketi verilmesiyle sona erdi.

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir