Boluspor'da mali tablo alarm veriyor

Spor Toto 1’inci lig takımlarından Boluspor’un başkanı Savaş Abak, kırmızı beyazlı takımın 9.5 aydır gelirinin olmadığına dikkat çekerek, eski başkan Abdullah Abat’ın koyduğu temlik nedeniyle de kulübün mali açıdan sıkıntı yaşadığını açıkladı.

Boluspor'da mali tablo alarm veriyor
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Boluspor Başkanı Savaş Abak, kulüp binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Teknik Direktör Sait Karafırtınalar’ın istifasını değerlendiren Başkan Abak, “Sait Hoca, inandığımız, güvendiğimiz, Bolu şehrinin de bildiği bir hoca. Pendik maçından sonra da bir oturmuştum, hocaya yola beraber çıktığımız, yolu beraber tamamlayacağımızı söyledik. Yanında ve arkasında olduğumuzu tekrar tekrar belirttik. Ama herhalde kafası karıştı Hoca’nın. Geçen hafta Pazartesi günü tekrar hocayla görüştük. Ama bir telefon geldi ve bir altyapı takımıyla anlaştığını duydum. Hocaya sordum, o da böyle bir şey olmadığını söyledi ama Salı günü yanıma geldiğinde, enerjisinin olmadığını, takıma bir katkı veremeyeceğini söyledi. Bunu söyledikten sonra gitmek isteyene dur demek 57 yıllık Boluspor camiasına yakışmaz. Hocanın kendi kararıdır, arzu, istek ve enerji olmadığı zaman bu takımda bizim istediğimiz seviyeye gelme şansımız yok. Boluspor büyük bir camia, gitmek isteyen her zaman gidebilir.” dedi.


ABDULLAH ABAT’IN BORCU İLE İLGİLİ EVRAK DEKONT GÖREMİYORUM
Başkan Abak, eski kulüp başkanı Abdullah Abat’ın kulübün gelirlerine koyduğu temlik ile ilgili evrak ve dekont göremediğinin altını çizerek açıklamalarına şöyle devam etti: “Abdullah Abat benim arkadaşımdır. Ama tabi buraya biz denetimciler çağırdık. Muhasebeciler çağırdık, temlikle alakalı bizim eski başkana 66 bin 595 Euro, 4 bin Dolar ve 2 milyon 982 bin 188 TL borcumuz vardı. Tabi onun istediği rakam bundan çok daha farklı. 550 bin, 540 bin Euro gibi bir bedel istiyor. Ama ben bunu defalarca söyledim. Yani bir evrak, dekont göremiyorum. Keşke bunları görsek, zaten yönetim olarak öderiz. Bugüne kadar da biz bu bedellerden yaklaşık Spor Toto’dan 1 milyon 660 bin 765 TL, TRT’nin naklen yayın gelirlerinden de 2 milyon 457 bin 544 TL ödedik. Bizim son ödemediğimiz 07 Şubat.2023 tarihinde 864 bin 605 TL’den sonra bizim eski başkana 177 bin 830 TL borcumuz var. Ben bunu kendisine de ilettim. Temliki kaldırmasını rica ettim. Bugüne kadar dava açmama sebebim de orada yönetici arkadaşlarda ve yüzde 80’i kendi tanıdığımız arkadaşımız. Başkan da tanıdık. Artık burada Abdullah bey bir karar verecek. Ondan sonra da yargıda kim haklı olursa, yargı kararını verecek.”


BOLUSPOR’UN 9.5 AYDIR HİÇ BİR GELİRİ YOK
Boluspor’un 9.5 aydır hiç bir gelirinin olmadığını ifade eden Başkan Abak, “Boluspor’un yaklaşık 9 buçuk aydır hiçbir geliri yok. Ne naklen yayın geliri var ne Spor Toto geliri var. Bunu zaten bir iki kez, söyledim. Rakamlar, fiyatlar uçtu. Bu kulüpte A takımı bir dışarı çıkartalım, asgari ücretler arttı. Bu kulüpte 70 - 75 tane çalışan var bir de eski vergi borçları var. Şimdi 75 çalışma, SGK, stopaj ve eski vergi borçlarıyla aylık 1 buçuk milyon TL ödüyoruz. Bunu 12 ile çarpın 18 milyon TL yapıyor. 10 milyon da alt yapıya harcasak 28 milyon TL. 200 kişi sabah – öğle- akşam yemek yiyor 10 milyon da o 38 milyon TL. 10 milyon alt yapının deplasmanları, A takımın deplasmanları. Ne yaptı 48 milyon. Elektrik, su, doğalgaz, kömür 50 milyon. 50 milyon da A takımı olsa 100 milyon. 100 milyona karşı gelir ne, sıfır.  Sayayım size gelirleri. Yönetim olarak 10 milyon TL bağış var. Reklam olarak 15 milyon TL topladık. Ne yaptı 25 milyon. Gölcük’ten bizim altığımız günden bugüne kadar yaklaşık 3 buçuk milyon TL bir gelir var. Tüm gelir bu.  30 milyon gibi bir gelir var. Eksi bakiye meydanda. Daha gözle görülmeyen yabancı futbolcun varsa onlara kiralık araç vereceksin, daire vereceksin. 8 tane yabancı futbolcun var” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Ertuğrul (1 yıl önce)
    Aynı masalı defaten anlatıp duruyorsunuz bırakın dost ahbap ilişkilerini Boluspor önceliginiz olmalı.Hesapsız kitapsız başkan olmak için atladınız hepiniz.Samimi degilsiniz Savaş Abak.
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir