Leyleklerin uğrak noktası...Tarih kokan mahalle

Mahalle girişinde iki adet Osmanlı dönemine ait tarihi mezar karşılar sizi. Bir de şimdi bakımsız ve ağaçların içinde kaybolmuş olsa da Bolu Beyi’nin çeşmesi… E-5 Karayolunun hemen kenarındaki bu mahalle askeriyeyle (Tugay Komutanlığı) anılır en çok. Karacaağaç Mahallesi tarif edilirken hep askeriyenin yanı diye bahsedilir. Her ilkbaharda leyleklerin uğrak noktası, Bolu’nun en eski yerleşkelerinden, 2008 yılında mahalle olan Karacaağaç Mahallesi’ndeyiz bu hafta…

Leyleklerin uğrak noktası...Tarih kokan mahalle
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

İki dönemdir Karacaağaç Mahallesi’nin muhtarlığını yapan, kendi tabiriyle mahallenin yerlisi de olan Kamil Pekyaman, mahallede yapılan çalışmaları ve eksikleri şöyle anlatıyor; 

EN BÜYÜK SORUN 18. MADDE

“Göreve geldiğimde ilk sene altyapıyı yaptık. Kanalizasyonu, su borularını değiştirdik. Bizim su depomuz vardı. Oradan suyumuzu içiyorduk, sonrasında su içilmez raporu geldi. Belediyeye bağlandık ve şuan belediyenin suyunu içiyoruz. Eskiden imar sıkıntımız vardı. İmar açıldı, sonra geçen sene doğalgazı getirdik mahallemize. Şimdi sadece 18. madde kaldı. 18. madde gelince yolları açıp, banketler yapmak, ağaçlandırma çalışmaları yapmak istiyorum. Göreve geldikten sonra mahalle camimizde onarım çalışmaları yaptık, çeşmeler, hayratlar yaptık. Üç tane park yaptırdık. Çocuklarımız eğleniyor, aileler oturup vakit geçiriyor. Önümüzdeki sene Karacaağaç’a komple asfalt yaptırmayı planlıyoruz. 

LEYLEKLERİ İLE ÜNLÜ MAHALLE

Tugay Komutanlığı kalkacak, Dörtdivan’a gidecek denilmişti ama şuan bir bilgimiz yok. Sanırım yerinde kalacak. Oranın ormanı bize ait. Askeriyenin kendi arsası, mahallemize ait değil. Mahallemiz girişinde tekstil fabrikası var. 750 kişi çalışıyor. Mahallemiz Bolu’nun en son mahallesi. Onun için merkeze biraz uzak kalıyor. Ama burası düz bir arazi, herkes burasını çok seviyor. Manzarasını çok seviyor. Yapı olarak çok beğeniliyor. Bizim mahallemiz çok düzgün ve güzel. Leylekleri ile ünlü. Çok sayıda leylek yuvası var mahallede. İlkbahar mevsiminde geliyorlar daha sonra gidiyorlar. 

14,5 SENELİK MAHALLE

Mahallemiz eskiden köydü. Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz 17 tane köyü mahalle yaptı. Biz de mahalle olduk. Şuan geçiş dönemindeyiz aslında. Tam olarak mahalle olamadık. Tarım ve hayvancılık devam ediyor. Ama ben şuan mahalleden çok memnunum. Bir işimiz olursa hemen çözülüyor. Belediye hallediyor. 14,5 sene oldu mahalle olalı. Mahallemizin 4’de 3’ü yerli. Yabancılarda var. Trabzonlu, Kıbrıscıklı, Sebenli… arsasını devredenler oldu. Bu mahallede herkes okullu. Üniversite mezunu çok. Doktorlarımız, öğretmenlerimiz var. Eğitim seviyesi yüksek. Herkes çalışıyor. Emekli olan bayanlarda torun bakıyor. 

BOLU BEYİ ÇEŞMESİ BU MAHALLEDE

Mahallemizde bulunan bir çiftlikte Bolu Beyi’nin çok fazla zaman geçirdiği söyleniyor. Şuan tabii ki eski hali gibi değil. Başkasına ait şuan çiftlik. Bu arazi de bir çeşme var. Bolu Beyi çeşmesi deniyor. Şuan ağaçların, otların arasında kalmış. Gözükmüyor hiç. İlgilenilmesi çok iyi olur. Şimdiki arazinin biraz dışarısında kalıyor bu çeşme. Çok bakımsız. İlgilenilmesini gerçekten çok istiyorum.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir