İşte akıllı cihazımız TOGG

Geçtiğimiz salı Bolu'da görücüye çıkan TOGG, bugün yeniden Bolu sokaklarında boy gösterdi. Bolu Valiliği'nin önünde çekilen TOGG'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Valilik önündeki etkinliğin ardından TOGG'un direksiyonuna geçen Bolu Valisi Erkan Kılıç, TOGG'u Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne götürdü.

İşte akıllı cihazımız TOGG
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Zeynep Sude YAVUZ

Türkiye Otomobil Girişim Grubu tarafından üretilen ilk yerli ve milli otomobil TOGG, geçtiğimiz salı günü, Kent Meydanı'nda Bolu halkına tanıtılmıştı. İlk yerli ve milli otomobilin Bolu halkından yoğun ilgi görmesi üzerine TOGG  tekrar Bolu’ya getirildi. Bolu Valiliği önünde halkın beğenisine sunulan TOGG'un direksiyon koltuğuna oturan vatandaşlar, araçta kullanılan teknolojiyi hayranlıkla inceledi. Valilik önündeki etkinliğin ardından 14 TC 014 plakalı TOGG'un direksiyonuna geçen Bolu Valisi Erkan Kılıç, TOGG ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü'ne gitti.  BAİBÜ’de öğrenciler tarafından merakla incelenen TOGG’un iç dizaynı ve kullanım özellikleri tanıtıldı. 

BOLU VALİSİ “GURUR DUYUYORUZ”
TOGG’un sürücü koltuğuna geçerek, aracı test eden Bolu Valisi Erkan Kılıç, TOGG’un  gurur verici bir proje olduğunu söyledi. Vali Kılıç, TOGG'un yapımında emeği geçen herkese teşekkür ederek,  “Milli aracımız TOGG’u bugün Bolu sokaklarında gezdirdik. Şimdi de üniversitemizdeyiz. Üniversitede gençlerimizle beraber aracı beraber inceleme fırsatı bulduk. Gerçekten çok gururluyuz. Gurur verici bir gün bizim için. Türk insanının fırsat verildiği zaman, imkan sağlandığı zaman bu tür başarılar elde edeceğinin kanıtı. Sadece bu değil. Son yıllarda özellikle Milli Savunma Teknoloji anlamında çok ciddi ilerlemeler kaydedildi. Savaş uçağımız, İHA, SİHA, gemilerimiz, atak helikopterlerimiz gibi birçok yeni teknolojik ürünlerde ülkemiz tarih yazıyor. Bizler bu yapılan çalışmaları gördükçe gerçekten gurur duyuyoruz. Başta cumhurbaşkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki ülkemiz önümüzdeki süreç içerisinde Türkiye Yüzyılı olacak. Hep beraber göreceğiz. Bu vesileyle sizlere emeği geçenlere, başta cumhurbaşkanımız olmak üzere, mühendislerimize, teknoloji bakanımıza ve tüm ilgililere çok teşekkür ediyoruz. Bolulu hemşehrilerimiz de bu vesileyle yeni aracımızı görme fırsatı buldu. Satın almalarını tavsiye ediyorum. Ben aracı denedim. Çok güçlü araç, çok sessiz. Tamamen akıllı araç deniliyor buna. Gerçekten de öyle. Tamamen teknolojinin tüm ürünleri bu araçta kullanılmış. Çok donanımlı bir araç. Herkese, ülkemize hayırlı olsun diyorum”  dedi.

REKTÖR ALİŞARLI “BUGÜN MUTLU BİR GÜNÜMÜZ”

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, TOGG ile büyük gurur duyduğunu dile getirerek, uzun yıllardır beklenen bir projenin hayata geçirildiğini söyledi. Alişarlı, “Büyük bir heyecan ve büyük bir mutluluk içerisindeyim. Gurur yaşıyorum. Tabi bu gurur tüm Türkiye’mize ait. Yıllardır beklenen özlem akıllı bir cihazla giderilmiş oldu. Aslında bu arabadan da öte bir şey. Bu bildiğiniz bir cep telefonu bir cep telefonu üzerinde gidiyoruz. O yüzden akıllı cihaz diyorlar ve Türkiye geriden değil teknolojiyi hep ilerden yakalayan bir ülke oldu. Başarısını takdirle izliyoruz. Bayraktar Kızılelma’nın belgeseli vardı ona katılmıştım. Orada da en üst segmentte açıyorlar. Çok gurur verici milli ve yerli teknolojimizin bu şekilde hızlı ilerlemesi. Türk toplumunun bunu kabullenmesi büyük bir başarı. Büyük bir gurur kaynağı o nedenle büyük bir mutluluk duyuyorum. Aynı zamanda üniversitemize bu aracın gönderilmesi bizim için çok büyük bir gurur kaynağı oldu. Öğrencilerimiz, idari personelimiz. büyük bir beğeni ile aracı incelediler Bu gün mutlu bir gün. İnşallah bu mutluluklar devam eder ayağına taş değmesin diyelim" ifadelerini kullandı. 
BAİBÜ'lü öğrenciler TOGG'a yoğun ilgi gösterirken, TOGG'la bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir