İsrail'e bir tepki de Bolu İHH Kadın Kolları'ndan geldi

Bolu İHH Kadın Kolları İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ile ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi.

İsrail'e bir tepki de Bolu İHH Kadın Kolları'ndan geldi
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Bolu İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kadın Kolları, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılar nedeniyle Kadı Camii önünde basın açıklaması düzenledi. Gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Bolu İHH Kadın Kolları Başkanı Firdevs Aydın, katledilen kadın ve çocukların yanında olduklarını belirterek Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri öğlen saat 12'den gece yarısına kadar oturma eylemi başlatacaklarını söyledi. 


Bolu İHH Kadın Kolları Başkanı Firdevs Aydın açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:
"Bizler vicdan sahibi sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri ve anneler olarak İsrail'in Gazze Şeridi'nde on beş gündür sürdürdüğü katliama "dur" demek için buradayız. Bizimle aynı duyguları paylaşan herkesi işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını bir an önce durdurması için harekete geçmeye davet ediyoruz. Apartheid rejimi, yaklaşık yüz yıldır Filistinlilerin topraklarını işgal ederek defalarca katliam gerçekleştirdi. İki milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi'ne ise 17 yıldır abluka uygulayarak bölgeyi adeta bir toplama kampına çevirdi. Gazze Şeridi'ne yönelik yıllardır süren bombalı saldırılarda sahilde piknik yapan aileleri, sokakta oyun oynayan çocukları, hastanelerde tedavi bekleyen hastaları, ibadethaneleri, insanın en güvenli sığınağı olan evlerinde aileleri, en çok da kadın ve çocukları hedef aldı. Ve maalesef Gazze'de hiçbir yer güvenli değil."


“DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE SAVAŞ SUÇU İŞLENİYOR”

Firdevs Aydın, Gazze'de devam eden saldırılarda okullar, camiler ve hastanelerin vurularak, dünyanın gözü önünde savaş suçu işlendiğini belirterek, büyük tepki çeken, İsrail'in El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığı 17 Ekim saldırısını hatırlattı. Aydın; “Çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 500'den fazla insan katledildi. İşgalci İsrail, daha güvenli olduğunu düşündükleri için sığındıkları hastanenin bahçesinde oyun oynayan, yemek yiyen ve savaş ortamında yaşama tutunmaya çalışan masum çocuk ve kadınları vahşice katletti. Anne ve babalar çocuklarının paramparça olan cesetlerini toplayıp poşetlere koyarak defnetmek zorunda kaldı” sözleriyle açıklamasını sürdürdü.


"TABLO ÇOK ACI"
Firdevs Aydın’ın “Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci İsrail saldırılarında ölenlerin yüzde 70'inin kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğunu ve bombalanan bina enkazında kalan bin 300 kişiden haber alınamadığını, bunlardan 600'ünün yine çocuklardan oluştuğunu açıkladı” sözleriyle dikkat çektiği kadın ve çocuk ölümlerinin ,”İsrail’in her 15 dakikada bir, üç çocuğun ölümüyle“ sürdüğünü belirttiği açıklaması, basın açıklamasına katılan kadınlardan da destek gördü.


3 GÜN BOYUNCA OTURMA EYLEMİ 
Dünya liderlerini, uluslararası sivil toplum kuruluşlarını, Birleşmiş Milletler'i, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ni, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni, İslam İşbirliği Teşkilatı'nı, Arap Birliği'ni, siyasi aktörleri ve kamuoyunu işgalci İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı soykırımı durdurması için harekete geçmeye ve işgalci İsrail'e yaptırım uygulamaya davet eden İHH Kadın Kolları üyeleri, Filistinli kadın ve çocukların yanında olduklarını göstermek adına Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri gece yarısı 24.00'e kadar bu alanda sessiz bir oturma eylemi yapacaklarını duyurarak, vicdan sahibi herkesi Filistinli kadın ve çocuklara destek vermeye ve onlara sahip çıkmaya davet ettiler.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir