İftarda 7 aday bir araya geldi 4 parti adayı özel açıklamalarda bulundu

Bolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından Sade Dondurma Kafe’de iftar yemeği düzenlendi. İftarda Bolu'da görev yapan basın mensupları, siyasetçiler ve bürokratlar bir araya geldi. İftar yemeğinin ardından AK Parti adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, MHP Adayı İlhan Durak, İYİ Parti Adayı Mansur Şen, Zafer Partisi Adayı İlkay Bayrak ve AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

İftarda 7 aday bir araya geldi 4 parti adayı özel açıklamalarda bulundu
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER/RÖPORTAJ: Kasım ŞAHİN/Tuğçe AKYÜZ/İlayda Gül DEMİR

AK Parti, MHP, İYİ PARTİ ve Zafer Partisi adayları seçim için bakın neler söyledi; 

Şen, “Tanju Bey’in küskünler grubu var”

İYİ Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Mansur Şen, "Biz güzel bir seçim geçirmeye çalıştık. Sahada arkadaşlarımız elimizden geleni yapmaya çalıştık. Biz şundan memnunuz; Vatandaşımızın bize teveccühü var. Bunu görüyoruz. Ne kadarının sandığa yansıyacağı konusunda net bir fikrimiz yok. Eğer yansırsa çok iyiyiz. Ne kadar yansıyacağı oy oranlarıyla belli olacak. Adayların hepsi çok değerli. Hep koşturuyor. Hepsi oy istiyor. Allah kime nasip ederse. Pazar günü sandığa gideceğiz. Ben sahada şunu görüyorum; Vatandaşımız mevcut belediyeden, Tanju Bey’in küskünler grubu var. Bu kesin. Yaptığı icraatlarla gerek kendi partisinden gerekse başka partilerden. Belediye dışındaki hal ve hareketleriyle küskünler grubu oluşturdu. 'Artık ona oy verme' diyen bir kesim var. Daha önce AK Parti’yi destekleyip ona oy atmış fakat şimdi atmayacak kesim var. Bu her iki kesimin bundan sonraki tavrı gideceği yer bu seçimin sonucunu belirler. Eğer bu seçimde bahsettiğim kesimdekiler bizi tercih ederlerse, bizim ümidimiz var bu konuda. Burada büyük bir kesim var. Kararsız kesim var. Alışkanlıklarını devam ettirmezlerse, saplantılarından kurtulurlarsa, ben inanıyorum ki bu vatandaşlarımızı yönetebilecek en yakın kişi kendimi görüyorum. Şahıs ve kişilik olarak da biz bunu sağlarız. Mesafemiz yoktur. Vatandaşlar bizi hissederler. Destek vereceklerine inanıyorum. Ama dediğim gibi; Sadece ve sadece bu güne kadar sürdürdükleri alışkanlıklarını terk etmeleri lazım. Ben onlara diyorum ki; 'Sevgili arkadaşlar, siz aynı şeyleri defalarca tekrarlayarak, farklı sonuçlar beklemeyin.' Bunu değiştirme zamanı geldi. Değişim zamanı geldi. Değişimin adresi olarak da kendimi görüyorum. İYİ Parti’nin adayı Mansur Şen’i görüyorum. Biz siyaseti sahada gördük. Vatandaşlara tercih koyduk. 'Siz AK Parti ve CHP’den memnun değilseniz, sizlerin çok rahat oy atabileceği bir yer var. İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Mansur Şen. Biz bu fırsatı size sunduk. Sizde kullanın. Ekiplerimiz çalışıyor. Ulaşamadığımız yerler var. Keşke daha fazla zaman olsaydı da bu ulaşımı sağlayabilseydik ama artık inanıyorum ki ulaşamadığımız yerler de iyi olacak."

Durak, “Küçük şehirde büyük bir aileyiz”

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, "Gazeteciler cemiyetimizin iftar programı vardı ona iştirak ettik. Mert abimiz çok değer verdiğimiz gazeteci bir abimiz cemiyetinde başkanlığını yapıyor. Davetine icabet ettik. Davete icabet ettiğimizde de burada İyi Partinin belediye başkan adayı, Zafer partisinin belediye başkan adayı ve biz iftar da buluştuk. Daha sonra nezaketli bir süreç olarak ilerledi. Bolu küçük bir şehir. Herkes burada birbiriyle arkadaş burada dostluk var biz küçük bir şehirde büyük bir aileyiz. Bunun kıymetini bilmek lazım."

Demirkol, “Sandık için baktığımızda biz kazanıyoruz”

AK Parti Bolu Belediye Başkanı Muhammed Emin Demirkol, "Seçim 2024 31 Mart seçimi bolunun en önemli seçimi diyoruz. Ve bu seçimde de vatandaşlarımız hem basiretli hem de ferasetli bir şekilde sandıkta kararlarını tecelli ettirecekler. Ben saygı çerçevesinde ve hoşgörü çerçevesinde bir yarış olmasını diliyorum hem de süreç içerisinde böyle görüyorum arada tabii seçim içerisinde belirli bir dalgalanmalar olur ama genel itibariyle bolumuzun hakettiği bir seçim sürecini yaşıyoruz. Ben tüm adaylara başarılar diliyorum. İşin sonunda inşallah biz kazandığımızda bolu kazanacak diyorum. Hiç kimse kaybetmeyecek. Sandık için baktığımızda biz kazanıyoruz. Araştırmalarımızı yaptık. Vatandaşlarımızın teveccühünün takdirinin samimiyetini 31 martta sandığa yansıyınca tüm Türkiye görmüş olacak. Vatandaşlarımız gerçek belediyeciliği özlemiş allahın izniyle 31 mart ile de tüm Türkiye görmüş olacak biz allahın izniyle tabii sandık için çıkacak sonuç sandığa göre tecelli edecek. Biz bir orandan bahsetmeyelim Allah'ın izniyle kazanacağımızı söyleyelim sürpriz olsun."

Bayrak “Anketler patlayacak bu seçimde”

İlkay Bayrak, Zafer Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı, şunları söyledi: "Bu seçim çok gizli. İnsanlar çok kapalı kutu. Çünkü Alaaddin Yılmaz döneminde görülmeyen bir baskı var. Tanju Özcan tarafından ve etrafındakiler tarafından vatandaşlar ve esnaflar baskı görüyor. Anketler patlayacak bu seçimde. Kimsenin anketi tutmayacak. Hakan Bayrakçı’nın dediği gibi %56 değil. %52 Tanju Özcan’ın Bolu’da alabileceği en üst limit oydu. 2019’da bütün rüzgar arkasında, insanlar Tanju Özcan’ın gerçek kimliğini görmemişti. Bolu için çalıştığı düşünülüyordu. Buraya geldi. Gerçek niyeti, Bolu’yla alakası olmayan bir adam olmadığı ortaya çıktı. Bunu öğrendi insanlar, çalışmadığını öğrendiler. Vatandaşlar diyor ki; 'AK Parti ile MHP ayrı girdi seçimi Tanju Özcan’a hediye ediyorlar.' Öyle değil. Geçen seçimde birçok MHP’li ittifaka oy vermedi. Bu oylar Tanju Özcan’a gitti. Şimdi bu oylar MHP’ye gidecek. MHP’liler kendi partilerine oy verecekler. Tanju Özcan’ın buradan kaybı var. İYİ Parti vardı o zaman. Şimdi de İYİ Parti kendi adayını çıkardı. Kürtlerle pazarlık etti HDP’lilerle 4500 adam bu işi dillendirdi. Ama rakamsal olarak topladığımız zaman baya bir düşüş var. Burada Hakan Bayrakçı denen adam çıkıyor 2,5 seneden beri Bolu Belediyesi’nden fonlanan adam özellikle Tanju’nun oranını paylaşıyor. Bu seçim gerçekten kapalı kutu."

Güner, “Tanju Özcan mümkünse emeklilik hayatına dönmeli”

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ise şunları ifade etti: "Bugün milletin iradesine bugünden ket vurmak kahinlik yapmak doğru değil biz çalışıyoruz hem genel merkezimizin bu konuda bize yönlendirmeleri var ve biliyoruz ki son hafta vatandaşlarımızın karar vermeleriyle ilgili 7/24 sahadayız. Saat 8 gibi başlayıp tabii vatandaşımızın kapısını erken saatte çalamayacağımız için o saatte mesaisine başlayan arkadaşlarımızın yanına gidiyoruz. Bugün organize sanayisindeydik. Yine yarın orda olacağız gibi bugün sizinle birlikteydik heyetle birlikteydik program yine sahura doğru devam ediyor. Yoğun bir tempo ve mesaiyle birlikte çalışıyoruz bugün iftara 5 kala programı yaptık çok güzel oldu. Yaklaşık 300 kişilik bir ekiple sağlık mahallesinde bütün vatandaşlarımızın kapılarının zillerine bastık misafir olduk. 300 kişilik bir heyetle çok da güzel oldu kamuoyunda güzel bir karşılık bulduğuna inanıyoruz. Tabii bazen retorik gündemlerle maalesef algıların önüne geçilmeye çalışılıyor tabii siyasetin en hızlı, yoğun dönemleri olduğu için saygı duyuyoruz. Her siyasi partinin adayının bireysel ya da yapısal değerlendirmeleri oluyor. Mesela iki gündür kamuoyunu meşgul eden Pirahmetler’de ki konu yani 2018 de resmi olarak müraacatı yapılmış burası Türkiye Cumhuriyeti devleti herkes müracaat edebilir ama verilmiş bir ruhsat yok arama izni verilmemiş böyle bir şey de yok daha da vahim olan şu orada cümlelerin arasında ben birkaç tane gizli özne görüyorum. Diyor ki “Bu can bu beden de olduğu sürece ben burada arama izni verilmesine bir çevre katliamı olarak değerlendirip müsaade etmem” diyor. Peki madem bu kadar çevreciyiz bundan önce Büyüksu deresine bakacağız. Orada senin kendi sorumluluk alanında yapman gereken bir değerlendirme var hakim olman ve çözüm bulman gereken bir sorun var çevreciliğini ilk önce orada göster. Kendini dağlara vurdu doğru bir değerlendirme olarak görmüyorum yine algıları olgunun önüne geçirmek üzere retorik bir gündem oldu. Mümkünse emeklilik hayatına dönmeli ama Tanju beye bir makam lazım bu bazen kendi genel başkanına bir isyan için lazım bazen ülke gündeminde yine retorik bir değerlendirmeyle bazen sığınmacılar konusu olur bazen terör örgütüyle ittifaklı siyasi partilerle bir değerlendirme olur bazen kına gönderir bunun için bir makam lazım ama bu makam belediye başkanlığı makamı olmaması lazım."

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

2 yorum yapılmış

  • Habib (4 hafta önce)
    İlkay beyin tesbitlerine katılıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Habib (4 hafta önce)
    Sonuna kadar Demirkol
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir