Hem Rauf Denktaş heykelini açtı hem de dünyaya mesaj verdi: "Türk askeri ilelebet adada kalacak"

Bolulu Kıbrıs Gazisi Emekli Kıdemli Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner tarafından İzzet Baysal Devlet Hastanesi Bulvarı'ndaki dönel kavşağa yaptırılan Rauf Denktaş Anıtı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın katıldığı törenle açıldı. Açılış töreninde konuşan Ersin Tatar, Bolu'da Rauf Denktaş Anıtının açılışına katılmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadığını söylerken, dünyaya Kıbrıs konusunda mesaj vermeyi de unutmadı: "Türk askeri ilelebet adada kalacak!"

Hem Rauf Denktaş heykelini açtı hem de dünyaya mesaj verdi:
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Zeynep Sude YAVUZ - H.Şevval İSTANBULLU

Bolu Belediye Meclisi'nde alınan kararla, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Bulvarı üzerine KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın heykeli yapıldı. Türkiye Emekli Subaylar Derneği (TESUD) Bolu Şube Başkanı Kıbrıs Gazisi Emekli Kıd. Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner tarafından yaptırılan heykelin açılışına KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, ,Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, KKTC eski Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ile daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bölge halkı katıldı.

 “Ahmet Yamaner, Kıbrıs davasına kendisini adamış bir kişidir”

  Programda konuşan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Bolu’da Kıbrıs Gazisi Ahmet Şerafettin Yamaner’in girişimleriyle bir gazi olarak, bir düşünür olarak çeşitli yayımlarıyla Kıbrıs davasına adamış bir kişi olarak, onun öncülüğünde ve Sayın Belediye Başkanının destekleriyle, belediye meclisinin onayıyla hem caddelere Rauf Raif Denktaş’ın isminin verilmesi aynı zamanda az sonra açacağımız bu güzel anıtın Rauf Raif Denktaş isminin burada da yaşayabilmesi ve onun şahsında Kıbrıs Türk halkının, haklı mücadelesinin güzelim Bolu’muzda, gençlerimizle, yeni nesillerle ve bundan sonraki nesillere mücadelenin gösterilecek olması bizim için çok anlamlı ve değerli. Dolayısıyla bugünü bize yaşatanlara teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Türk askerinin adada güven unsuru olduğunu da vurgulayan  Cumhurbaşkanı Tatar,  "Rauf Denktaş'ın bize söylediği, "Ben Türk askerini 1973 yılında adaya tekrar getirmiş bir cumhurbaşkanı olarak anılmak isterim." O Cumhurbaşkanı iken, Türk askeri, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ile adaya ayak basmıştı ve şimdi de adanın güvenliği, barışı ve huzuru, Türk askerinin oradaki varlığına bağlıdır. Türk askeri ilelebet orada kalacaktır. Çünkü bölgenin istikrarı, bölgedeki birtakım stratejik ulusal çıkarlar ve dengeler, Türk askerinin koruyucu bir güç olarak, bir barış gücü olarak, Türk askeri orada varlığını sürdürüyor. Kıbrıs'ta 1974 yılından bu yana kimsenin burnu kanamamıştır. Hiç çatışma olmamıştır. Orada barış o günden bu zamana kadar sürmektedir" şeklinde konuştu. 

Ersin Tatar daha sonra Kıbrıs gazileriyle birlikte dönel kavşakta yapılan Rauf Denktaş'ın heykelinin açılışını gerçekleştirdi.


 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir