Genç Başkan iddialı konuştu: "Bolu'nun tüm belde ve ilçelerine talibiz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Karagöz, 2023 yılının CHP için değişim yılı olduğunu belirterek, Mart 2024'te gerçekleştirilecek yerel seçimlere genç ve dinamik yönetim kadrosuyla hazır oldukları belirtti. Karagöz, partilerinde yaşanan değişimin toplumuna da yansıyacağını söyleyerek CHP olarak sadece Bolu merkezde değil Bolu'nun tüm ilçe ve belde belediyelerinde zafer kazanmak için çalışacaklarını ifade etti.

Genç Başkan iddialı konuştu:
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Zeynep Sude YAVUZ

CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, CHP’lilerin her zaman değişimden yana olduğunu vurgulayarak,“2023 yılı değişimin ve dönüşümün yılı oldu Cumhuriyet Halk Partisi için. Türkiye’de ilk defa bir siyasi parti lideri sandıkta değişti. Bu anlamda bizlerin ve vatandaşların talebi sürekli değişimden yanaydı. Örgütlere ve yönetimlere çok büyük sorumluluk yükleniyordu. Çünkü 12-13 yıldır ana muhalefet partisinde bulunan önceki Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, tekrardan kongremizde aday olarak ortaya çıktı ama yine genç, dinamik ve örgütün tabanından gelen, partide grup başkan vekilliği yapmış, belediye başkan adaylığı yapmış değerli büyüğümüz Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel süreci önde götürdü ve kazandı. Halkın teveccühünü aldı. Bu noktada bu tarihi ana tanıklık etmek de bizlere nasip oldu 2023 yılı değişimin ve dönüşümün yüzüncü yılı oldu diyebiliriz" dedi.

“TÜM İLÇE VE BELDELERE TALİBİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi'nin en genç il başkanı Tahsin Mert Karagöz, CHP Genel Başkanı olarak Özgür Özel’in seçilmesi ile birlikte partiden ihraç edilenlerin “Baba Ocağına” geri döndüğünü belirterek, mücadeleye devam ettiklerini vurguladı. Karagöz, amaçlarının yalnızca Bolu Belediyesi'ni kazanmak olmadığını, Bolu’nun tüm belde ve ilçelerine de talip olduklarını belirtti. Yönetimde genç ve tecrübeli isimler ile birlikte sağlam bir kadro kurduklarının altını çizen Karagöz, Bolu için Türkiye için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. Karagöz, “Bizlerde ayrı gayrı yok. Sayın Genel Başkanımızın da takdir toplayan sözlerinden bir tanesi 'Baba ocağının kapıları sonuna kadar açık' 'Baba ocağına herkesi mücadeleye davet ediyoruz' söylemleriydi. Sadece söylemde mi kaldı aslında buna bakmak lazım. Cumhuriyetin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yüzüncü yaşında, yüzüncü yıl affı, genel af uygulandı. Genel aftan kastımız yüz kızartıcı suç dışında yani tecavüz, taciz, hırsızlık, gasp, kadına şiddet suçları dışında partimizden ihraç olan, disiplin kurulunda, MYK’da, Parti Meclisinde partililerimizin, partiye dönüşünün önü açıldı. Bunun en büyük örneklerini de Bolu’da yaşadık. Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan, Temmuz ayında partimizden ihraç edilmişti. Değişim sonrasında Tanju Özcan partimize geri döndü. Yine aynı şekilde 2017 yılında Merkez İlçe Başkanı görevindeyken partimizden ihraç edilen Sayın Hüseyin Yıkılmaz yine baba ocağına geri döndü. Dolayısıyla partide kırgınlıkların, küskünlüklerin olacağı düşüncesinde değiliz. Biz her söylemimizde girmiş olduğumuz her platformda baba ocağımızın kapılarını sonuna kadar açık olduğunu Bolulu hemşehrilerimizin tamamının bizlerle birlikte, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yolda, çizmiş olduğu değerlerde, onun ilke ve inkılaplarını benimseyen herkesi zaten partimizde mücadeleye davet ediyoruz. Diğer önemli bir husus şu; Bizler Türkiye’nin en genç il başkanı olduk. 29 yaşında Bolu halkımızın ve örgütümüzün teveccühünü alarak bu noktaya geldik. Bizim siyasi bilgi ve birikimimize güvencimiz tam. Ekip arkadaşlarımıza güvencimiz tam. Örgütümüz genç kadrolardan oluşmakta. Ama genç kadroların yanı sıra içimizde geçmiş dönemde ilçe başkanlığı yapmış farklı sivil toplum kuruluşlarında görev almış deneyimli abilerimiz ablalarımız da var. Dolayısıyla bizim amacımız artık sadece Bolu’da kısır döngü yaratan bir belediye iki belediye alıp mutlu olmak değil, biz Bolu’nun tüm ilçe ve beldelerine talibiz. Sayın İmamoğlu’nun da belirttiği gibi Gençliğimiz var. Heyecanımız yüksek. Biz ciddi anlamda adalete ve başarıya susamış bu noktada ciddi anlamda bütün emekleri ortaya koymuş. Atatürk gençliğiyiz. Yılmak nedir bilmeyiz. Durmak nedir bilmeyiz. Bolu’da hem partimizi hem de Bolulu hemşehrilerimizi temsil etme ve onları sosyal belediyecilikle önceki yerel seçimlerde tanıştırmak adına bizim bilgi birikimimiz ve ekibimiz de mevcut. Yönetecek kadrolarımız da mevcut.” 

“TANJU ÖZCAN’IN YAS KARARI DOĞRU BİR KARARDI”

Başkan Karagöz, Tanju Özcan’ın geçtiğimiz günlerde şehit olan Mehmetçikler için ilan ettiği ve kamuoyunda çok tartışılan yas kararına destek verdiğini de belirterek, “Bir kez daha milletimizin başı sağ olsun. Ciddi anlamda hepimizi derinden yaraladı. İlk akşam 6 şehidimiz akabinde yine 6 tane şehidimizin haberini aldık. Buna ilk tepkiyi gösteren siyasi parti de bizdik. Bu tür devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünde hayatını canını ortaya koyan şehitlerimiz söz konusu olduğunda vatan söz konusu olduğunda siyaset son plandadır. Her şey ikinci plandadır. Bu noktada ülke olarak büyük bir birliktelik seferberlik ilan edildi. Çünkü ciddi anlamda hepimizin ciğeri yandı. 12 tane eş, anne, baba, hayat, hayal geride kaldı. 85 milyonun ciğeri yandı. Bu noktada siyasi partiler bir bildiriye imza attı. Sayın genel başkanımız bu noktada şunu söyledi; “Arkadaşlar biz bir an önce Suudi Arabistan Prensi öldüğü için yas ilan edebiliyorsak 12 tane vatan evladımız şehit oldu acilen olağanüstü hal ilan edilmesi lazım. Karar alınması lazım.” Dedi. Bizim bu karara partimiz ve Belediye Başkanımız Tanju Özcan, bir yas kararı ilan etti. Sonrasında toplumda farklı spekülasyonlara yol açtı bu karar. Yılbaşına denk geliyor gibi. Başkanımızda “7 günlük bir yas kararı alıyoruz” dedi. Bu noktada Perşembe günü Genel Başkanımız Özgür Özel Bolu’ya açılışlar için de gelecekti. Dolayısıyla bu yas kararından sonra bu programlar da ileriki bir tarihe ertelendi. Ben alınan yas kararını son derece olumlu ve mantıklı buluyorum. 85 milyonun canı yanarken içi parçalanırken bu tür eğlencelerin en azından Bolu’da iptal olması belediye kapsamında bizlerin içini rahatlattı. Çünkü biz millet olarak yas tutarken insanların mekanlarda eğlenmesi farklı sebebiyetlere yön verebilirdi. Ben bu kararı yerinde ve mantıklı buluyorum” diye konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir