Gelincik Hanımeli İle Adım Adım Başarıya

Gelincik Hanımeli İle Adım Adım Başarıya
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Gelincik Hanımeli Kooperatifi Başkanı Emine Özdoğan “Demirciler Köyü Muhtarı bize bir kooperatif kuralım öncümüz olur musunuz dedi. Demirciler Köyü’nde bir  kafe restoran kurabileceğimizi söyledi.17 şubat 2020 de kurduk kooperatifimizi. 2 yıllık geçmişimiz var. Yöresel ürünlerimizi yapmaya başladık hanımlarla. Biz hala ilk gün ki heyecanımızı yaşıyoruz. 49 kadın hep birlikte hareket ediyoruz. Kim kaç saat gelmişse saatlik ücretini veriyoruz.  Bir proje yazdık ve okulu tadilat ettirdik. Tam da hayallerimizi gerçekleştirebileceğimiz bir proje oldu. “Kadının emeği birliğin temeli projesi”. Lavanta bahçemiz ve seramız var. Burada yetişen ürünleri paketliyor ve hazırladığımız ürünlerde kullanıyoruz” dedi.

Kooperatif Başkanı Emine Özdoğan kadınların eğitimine de çok önem verdiklerini belirterek dolu dolu bir eğitim süreci olduğunu belirtti. “Kooperatifle birlikte  kadınları  eğitime  aldık. Gündüz kendi tarlalarında bağ bahçelerinde çalışıp, damlarına bakıp, akşam da eğitime katıldılar. 80 saat kooperatifçilik eğitimi, 130 saat girişimcilik eğitimi, 130 saat gıda hijyen eğitimi, etkili iletişim ve sunum pazarlama teknikleri ve iş kurun eğitimine katılarak ücret aldılar Dolu dolu bir eğitim programımız oldu.  inşallah onlarında ufuklarında başka projeler oluşur. Salı günü açtık bu restoranı. Ben hemşire ve ev hanımıyım. Hiç birimiz ticaretle uğraşmadık bugüne kadar. Ama hepimiz gönül verdik.  Bu restoranı işletmek istiyoruz. Yemeklerin video çekimlerini yapıyoruz. Etiketler İngilizce olarak hazırlanıyor. Böylece yurt dışına da sevkiyat yapabileceğiz. Gelincikhanımeli.com web sitemiz var. Bu arada Trendyol, N11 ve Hepsi Burada da yöresel ürünlerimizin satışını yapıyoruz. Narven’e gelen turistler buraya mutlaka çıkıyor. Doğanın içinde köy evi konseptinde bir restoran. Tüm Bolu halkını da restoranımıza davet ediyoruz.”  Özdoğan  zaman zaman kendi bütçelerinden ve kimi zamanda düzenledikleri etkinliklerden elde edilen gelirle fakir ama çok çalışkan kız çocuklarına burs verdiklerini belirtti.

AK Parti İl Başkanı Suat Güner kooperatif Başkanı Emine Özdoğan’ı çalışmalarından dolayı tebrik etti ve “ Kooperatif çatısı altında toplanan kadınların emeği gurur verici. Gündüzleri bağ bahçede çalışarak ve akşamları eğitime katılarak kendilerini en iyi şekilde yetiştirmişler. Tabi burada bize düşen görev Gelincik Hanımeli Kooperatifine ve burada çok güzel işlere imza atan  kadınlara  destek olmak.  Yurt dışına açılmak içinde adım atmışlar. Kendilerini tebrik ediyorum. Her zaman yanlarındayız. ” dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak da “ Başta Emine hanımı ve ekibini tebrik ediyorum. Çok güzel bir iş başarmışlar. 49 kadın biraraya gelerek hem üretiyor hem ev ekonomilerine katkı sağlıyor hem de Bolu’nun tanıtımına hazırladıkları yöresel ürünlerle değer katıyorlar. Tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Kooperatif Başkanı Emine Özdoğan ve Demirciler Köyü Muhtarı Mehmet Baran, AK Parti İl Başkanı Suat Güner ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak’ın ziyaretinden memnun olduklarını belirttiler.

KAYNAK: yoldakikedi.com

Haberle İlgili Diğer Fotoğraflar

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir