Evcil: Halktan kopmayacağız

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

TV Bolu’ya açıklama yapan Evcil, 15 Temmuz'dan sonraki Türkiye'de Türk milliyetçiliğinin ayaklar altına alınamayacağını hükümet yetkililerinin gördüğünü söyledi. Türk milliyetçiliğinin baş üzerinde taşınması gerektiğini ifade eden Evcil, şöyle konuştu:
“Bunu Sayın Cumhurbaşkanı da kesinlikle anladı. Neden? O akşam ‘Allah, Allah’ nidalarına, ‘Ne Mutlu Türk'üm diyene’ sloganları eklendi. Sokaklara ineneler, meydanları dolduranlar, ölüme gül bahçesine gider gibi koşa koşa giden insanlar, ellerinde Türk bayrakları, gönüllerinde iman, damarlarındaki asil kanla, bozkurt işaretleriyle gittiler. MHP 15 Temmuz'dan sonra bu tartışmalardan ülkenin sıyrılması gerektiği kanaatini bir grup toplantısıyla genel başkanımızın ifadeleriyle dile getirmişti. Bu ifadelerden sonra hükümet partisi ile görüşmeler başlamış, bir halk oylamasına gidilmiştir. Genel başkanımız şu ifadeleri dile getirdi; ülkemiz artık bu konuların tartışılabileceği, gündem haline getirilebileceği bir durumda değildir. İçerden ve dışarıdan kuşatılmış ve sarılmış durumdayız. Dolayısıyla sayın genel başkanımız 15 Temmuz hain darbe gişiminde önce ülkem, milletim, sonra partim ilkesiyle hareket etti. Sayın genel başkanım şimdi 24 Haziran seçimleri öncesi bir kez daha ‘Önce ülkem ve milletim’ diyerek, ‘Biz aday çıkartmayacağız, sayın cumhurbaşkanını destekliyoruz’ ifadelerini kullandı ve ittifak bloğunda yerimizi aldık.”

DUYGUNUN SİYASETTE YERİ YOK

Evcil, siyasetin realite ile yapıldığını, duygunun siyasette yeri olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:
“Ne zaman duyguyla hareket ederseniz o zaman boşluğa düşersiniz. Türkiye Cumhuriyeti devleti oyun parkı değil. Bütün dünyada ki Türk devletlerinin ve müslümanların son umudu. Dolayısıyla bizim böyle tarihi bir misyonumuz varken biz beşeri ilişkilere, beşeri konulara nasıl vakit ayırabiliriz ki. Biz vatandaşımızın gönlüne gireceğiz. Hane hane, ev ev, kapı kapı insanlarımıza anlatacağız. Halktan kopup da milletvekili olacaksam Allah bize bunu nasip etmesin. Biz mücadelemizi vereceğiz. Bunun kararını artık vatandaşımız verecek. Skor ne olur hep birlikte göreceğiz. Öylesine bir zamandayız ki hiçbir tahminin bir anlamı yok.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • Allahyarveyardmetsininallah (6 yıl önce)
    Dursun uçar
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir