"Erken çocukluk eğitimi merkezi kuracağız"

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, yeni anne baba olmuş aileleri ziyaret ederek, hem ‘Zihin Gelişimi ve Kültür Aktarım Seti’ hediye etti hem de seçimi kazandıktan sonra kuracakları ‘Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi’ ile ilgili bilgiler verdi.

A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan mahalli idareler seçimlerine sayılı günler kala çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, kütüphaneler haftasına dikkat çekerek yeni doğan çocuklar ve ebeveynleri için hazırlanan yeni projesi ile ilgili aileleri ziyaret etti. Yeni anne baba olan aileleri ev ev ziyaret eden Durak, hem ‘Zihin gelişimi ve Kültür Aktarım Seti’ hediye etti hem de ‘Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi’ projesi ile ilgili de bilgiler verdi. 


“NESİLLERİMİZİN EĞİTİMİNE SIFIR YAŞINDA BAŞLAYACAĞIZ”
Yeni anne baba olan aileleri ziyaret eden ve yeni nesillerin eğitimine sıfır yaşında başlamak amacıyla Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi kuracaklarını belirten Durak, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada “İnsan yaşamının en kritik dönemini 0-3 yaş gelişim süreci oluşturuyor. Yavrularımızın beyin hücrelerinin yaklaşık %80-%90’ı bu süreçte tamamlanıyor. Bu nedenle bebek ve çocuklarımızın zihinsel, sosyal ve ahlaki gelişimi için bu süreçte ebeveynlerimize her açıdan destek olmamız gerekiyor. Ayrıca evlerde bulunan kitap sayısı ne kadar fazlaysa yavrularımızın akademik başarıları da o kadar artış gösteriyor. Gerçek manada ülkesini, kentini ve insanını seven bir Belediye Başkanı, özellikle bu konulara önem vermek zorundadır. Bizler de inşallah 31 Mart’ta Belediye Başkanı seçildiğimizde kentimizin ve ülkemizin geleceği için hayati öneme sahip olarak gördüğümüz Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi’ni (EÇEM) kuracağız. Bu merkezin kısa adı EÇEM olacak ve burada hem bebek ve çocuklarımızın bakımına hem de zihinsel ve sosyal gelişimine odaklanacağız. Bu bakış açısı ve yaş aralığında hizmet üreten Türkiye’de hiçbir belediyenin olmadığını söyleyebiliriz” dedi.


DURAK, AİLELERE ZİHİN GELİŞİMİ VE KÜLTÜR AKTARIM SETİ HEDİYE ETTİ
Ailelere ziyaretler sırasında ‘Zihin Gelişimi ve Kültür Aktarım’ seti hediye ettiklerini belirten Durak “Bugün de yavrularını yeni kucağına alan ailelerimizi ziyaret ederek göz aydınlığında bulunduk. Ziyaretlerimiz esnasında kendilerine “Zihin Gelişimi ve Kültür Aktarım Seti” adını verdiğimiz hediyelerimizi takdim ettik. Bu setin içerisinde anne-babalarımıza ve yavrularımızın gelişimine ışık tutacak birbirinden özel kaynaklar var. Bu kaynaklar dünya ölçeğinde kabul görmüş önemli eserler. Bu süreçte uzman isimlerle çalışıyoruz.  Alanının duayen isimleri bizlere danışmanlık sağlıyor. Kendilerine de teşekkür ederiz. Gerçek vatan ve insan sevgisi budur. Bizler nesillerimize anne karnında, doğar doğmaz sahip çıkacağız. Nesillerimizin eğitimine 0 yaşında başlayacağız. Bu konuda üniversite, milli eğitim müdürlüğü, aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğü başta olmak üzere tüm kesimlerle güçlü bir bağ kuracağız. Vakti geldi diyoruz. Yavrularımıza, çocuklarımıza ve ailelerimize sahip çıkmanın çoktan vakti geldi, diyoruz” şeklinde konuştu.


“ÇOCUK KÜTÜPHANESİ YAPACAĞIZ”
Bu projelerin yanı sıra çocuk kütüphanesi de yapacaklarını vurgulayan Durak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Kütüphanemizde ailelerimiz ile çocukların beraber vakit geçirebileceği ortak etkinlik alanları bulunacaktır. Hafta sonları çocuklarımız için özel tiyatro ve görsel etkinlikler düzenleyeceğiz. Yine kütüphanemizde çocuklarımız için özel atölyeler oluşturacağız. Resim atölyesi, masal anlatım atölyesi, müzik atölyesi gibi atölyelerde çocuklarımıza çeşitli etkinlikler ve eğitimler sunulacak.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir