DEVA Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Nadir Gürkan Yetkin: "5 yıl içerisinde Bolu'da kentsel dönüşümü tamamlayacağım"

DEVA Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Nadir Gürkan Yetkin, Bolu Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yetkin, seçildiği takdirde Bolu'daki özellikle 1999 depreminden önceki binaların tümünde kentsel dönüşüme gireceğini, 5 sene içerisinde Bolu'nun tamamında kentsel dönüşümün tamamlanacağını söyledi.

DEVA Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Nadir Gürkan Yetkin:
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

DEVA Partisi Bolu Beledeyi Başkan Adayı Nadir Gürkan Yetkin ve DEVA Partililer Bolu Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Ziyarette BGC Başkanı Mert Minisker ve basın mensuplarına projelerini anlatan Yetkin, Bolu'nun öncelikli ihtiyacının kentsel dönüşüm olduğunu vurguladı. Seçildiği takdirde 5 yıl içerisinde Bolu'nun tamamında kentsel dönüşümü tamamlayacaklarını da belirten Yetkin, şu anda ülkenin ekonomik koşullarından dolayı vatandaşların mevcut konutlarını kentsel dönüşüme sokamadıklarını, bu sıkıntının belediye eliyle rahatlıkla aşılabileceğini ifade etti.


TÜM BİNALARDA DEPREM İZOLATÖRÜ OLACAK

Binalara uygulanacak performans testinden sonra nasıl bir proje uygulanacağına karar verileceğini söyleyen DEVA Partisi Adayı, "Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel ekonomik sıkıntılar. Bunu kırmamız lazım. Elimizdeki güçler var. Örnek veriyorum; bina 5 katlıdır biz 7 katlı yapabiliriz. Bu bizim elimizde. Bu kararı belediye alıyor. Normalde Çevre Şehircilik Bakanlığı’na devreye giriyor ve rant hesabı yapıyor. Ama biz bu uygulamayı kentsel dönüşüm kapsamında yaptığımız için bedel ödenmiyor. Bolu’daki yerel mimarilere şöyle bir proje hazırlatacağız; Statik hesaplamalar yapılacak. Proje hem mimarı hem de faaliyet olarak güvenlik anlamında değerlendirilecek. Çok estetik bir bina yapılması bizi çok ilgilendirmiyor. Bu binaların tamamında deprem izolatörü kullanılacak. Sismik izoatörler var. Binaların tamamında kullanılacak. Belediyenin imkanları geniş. Taş ocakları var, beton santrali var. Betonu piyasanın çok altına mal edebiliyor. Bu gibi avantajlar kullanılarak 5 yıl içerisinde yepyeni bir kent ortaya çıkartabiliriz"


KALICI KONUTLARIN TAMAMI YENİLENECEK

Kalıcı konutlar bölgesinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Nadir Gürkan Yetkin, kalıcı konutlar için hazırlancak proje ile 18 ayda vatandaşlara yepyeni konutlar teslim edeceklerini söyledi. Yetkin, "Kalıcı Konutlardaki binaların tamamını yıkacağım. Hepsini kentsel dönüşüme çevireceğim. Şuandaki mevcut dairelerden daha büyük olacak. Son derece modern. günümüz koşullarına uyan, engellilerin çok rahat bir şekilde ulaşabileceği şekilde planlanmış. Asansörlü, otoparkl, deprem  İzolatörlü, güvenli konutlar. Orayı öyle bir tasarlayacağım ki orası bambaşka bir yer olacak. Örnek veriyorum; bina 8 katlı olsa endişelendirmeyecek izolatörlü olduğu için. İzolatörle bu mesele o kadar randımanla çözülüyor ki kat yüksekliği artınca randıman da o kadar artıyor. Teknik bir olay. O bölge şuan da şehrin göz bebeği oldu. O caddede göz bebeği oldu. O caddeyi bozan tek şey hatalı tasarımdan kaynaklı ticaretin kesilmesi. Ben orada zemin katlarda ticareti devam ettireceğim. Orası da Bolu'nun güzel caddelerden birisi olacak. Kalıcı konutlarda yaşaşan vatandaşlarımızın hiçbirinden bir kuruş bile almayacağız. Kanun gereği 18 ay boyunca kira yardımlarını almalarını sağlayacağız. Tertemiz konutları 18 ayda teslim edeceğim. Bunlar ciddi rakamlar. Ben onların konforlarını sağlayacağım" dedi.

YOLLARA BOYA İLE İLE BOLU'YU SEVİYORUM YAZMAK YETMİYOR. KALBE YAZMAK LAZIM


Bolu'nun çok güzel bir doğaya ve lokasyona sahip olduğunu dile getiren Nadir Gürkan Yetkin, yollara boya ile Bolu'yu Seviyorum yazmak ile Bolu'ya hizmet edilmiş olunmayacağını söyleyerek, "İnsanlar yeni bir evi olsun istiyor ama buna ayıracak bedeli yok. Ben insanların yüzleri gülsün, canları sıkkın olmasın istiyorum. İnanın çok basit pratiklerle bunlar çözülür. Okul saatlerinde Vali konutunun önündeki yoldan çocukların geçtiğini görüyoruz. Bir yandan da trafik var. Buraya bir alt geçit yapmak çok zor mu? Bunlar yapılsa da insanlar rahatlasa. İnsanlar trafikle boğuşmadan rahatça geçse. O caddenin karşısında Kızılay Parkı var o parkın bir kısmı belediyenin. Bunun yapılmasında hiçbir engel yok. Parktan karşıya geçmek isteyenler araçlarla boğuşmadan geniş, rahat alt geçitten güvenli bir şekilde geçebilir. Bolu Belediyesi için zor değil ki. Sorun şurada; sorunu görmek gerekiyor. Asfalta seni seni seviyorum yazarsın, duvara her yere yazarsın ama Bolu sevgisini gönle yazmak önemli.  Bu doğru zamanlama, doğru hizmet ve doğru projeyle olacak. Biz iddiamızı bu yönde koyuyoruz. Ben bunları yapabilirim. Ben seçilemezsem seçilen belediye başkanı yapsın. Projelerimi seçilirsem yapabilirim ama seçilemezsem bunu yapmak isteyenler yapabilir. Bunların bazılarını Tanju Bey’e de anlatmıştım" ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir