Deprem bölgesine 75 bin kalıcı konut TOBB'dan

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Alemdar, deprem bölgelerine yapılacak olan kalıcı konutların 75 bin tanesinin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılacağını belirterek, Bolu halkına yardım çağrısında bulundu. Alemdar, “Yüzyılın depremini yaşamış olduk. Bu depremden sonra Türkiye’de 11 ilimizde 850 bin konuta ihtiyaç var. Kalıcı konuta ihtiyaç var. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bu konutların 75 bin tanesini kendi oda ve borsaları ile birlikte yapma noktasında bir adım attı.” dedi.

Deprem bölgesine 75 bin kalıcı konut TOBB'dan
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Zeynep Sude YAVUZ

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin ardından deprem bölgelerinde yeniden hayatın oluşması için kalıcı konutların temeli atılmaya başlandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu ve 365 Ticaret ve Sanayi Odası’nın birleştiği toplantıda deprem bölgelerine, 75 bin adet kalıcı konutun Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yapılması kararı alındı. TV Bolu kanalında yayınlanan, Öznur Akkaya Aktaş’ın moderatör olduğu Ortak Nokta programına konuk olan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, TOBB tarafından başlatılan kalıcı konut projesi hakkında konuşarak, düzenlenen toplantı sonrası kalıcı konut çalışmalarına başlandığını belirtti. Alemdar, kalıcı konut projesini tanıtarak, Bolu halkından destek istedi. Deprem bölgelerine yapılacak konutlar kapsamında, bir tuğlanın bile önemli olduğunu vurgulayan Alemdar, deprem bölgesine bina yaptıran ya da blok yaptıran vatandaşlara o daireye istedikleri ismi verebileceklerini de ekleyerek, “Türkiye Odalar ev Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu’nun başkanlığında 81 il 160 ilçe odaları ile birlikte toplantı yaptık. Toplam 365 oda. Bu toplantıda bazı konular gündeme geldi. Bu toplantının asıl amacı da ev ve ev yapılım kampanyasıydı. Yüzyılın depremini yaşamış olduk. Bu depremden sonra Türkiye’de 11 ilimizde 850 bin konuta ihtiyaç var. Kalıcı konuta ihtiyaç var. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bu konutların 75 bin tanesini kendi oda ve borsaları ile birlikte yapma noktasında bir adım attı. Kontrollerini tamamen TOKİ yapacak arsayı da devlet verecek ama inşaatların ihaleleri Odalar ve Borsalar Birliği yapıp, projelerini teslim edecek. 5 kat üzerine 20 daireden oluşacak. Her bir konut 105 metrekare olacak. Böyle bir proje var. Biz Bolu halkından destek istiyoruz. Bununla ilgili hesaplar açıldı. Burada bir tuğla da bizim için önemli. Bir blok da bir dairede önemli. Bir daireyi yaptırana o daireye isteği ismi verebiliyoruz. Blok yaptırana da bloğun ismini verebiliyoruz. Böyle bir isim verme durumu söz konusu.” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir