Cumhuriyetin 100.yılında Bolu'da görkemli kutlama

Cumhuriyetimizin 100. Yılı ilimizde uzun yıllardır hasreti çekilen bir coşkuyla kutlandı. Binlerce kişi Atatürk Stadyumundaki etkinliklere katıldı. 1923 kişiyle oynanan zeybek herkesin alkışını aldı.

Cumhuriyetin 100.yılında Bolu'da görkemli kutlama
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

İlimizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. Yılı büyük bir coşku ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 14 yıl aradan sonra yeniden Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen kutlama etkinliklerine Bolu protokolü yoğun ilgi gösterdi. Binlerce vatandaş stadyumu hincahınç doldurdu. Türk Bayraklarıyla donatılan stadyumda 100. Yıl etkinlikleri Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Bolu Garnizon Komutan Vekili'nin programa katılanları selamlayarak Cumhuriyet Bayramlarını kutlaması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından kürsüye Bolu Valisi Erkan Kılıç geldi. Vali Kılıç yaptığı konuşmada Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlarken ülkemizde gerçekleştirilen önemli çalışmalara değindi. Vali Kılıç, gençlere Cumhuriyete sahip çıkmalarını ve çok çalışmalarını tavsiye etti.

Vali Kılıç'ın konuşmasının ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine dair okunan şiirler stadyumu dolduranların alkışlarıyla karşılandı. Programda sahne alan halk oyunları topluluğunun gösterisi katılımcıların büyük beğenisiyle izlendi. Halk oyunları gösterisi sonrası alan Mehter takımına bırakıldı. Mehter takımı tarafından seslendirilen marşlar stadyumdaki coşkuyu daha da katladı.

1923 KİŞİYLE ZEYBEK

Programın şüphesiz en büyük alkışı ve beğeniyi alan gösterisi ise 1923 kişinin aynı anda oynadığı zeybek oldu. Sahanın her adımını dolduran 1923 kişi tarafından sergilenen zeybek stadyumu dolduran binlerce kişi ve protokol tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı. Zeybek oynayanların üzerlerine giydiği kırmızı, siyah ve beyaz tişörtler kuşbakışı olarak bakıldığında “100. Yıl" yazısını ortaya çıkardı.

100. yıl etkinlikleri tören geçişi ile sona erdi. Bolu Belediye Bandosu tarafından çalınan marşlar eşliğinde törene katılan okullar, gruplar ve sporcular geçişlerini büyük bir coşku ile yaptılar. Tören geçişlerinin şüphesiz vazgeçilmez ve en büyük beğeniyi toplayan kısmı ise yine Bolu 2. Komando Tugayı askerlerinin geçişi oldu. Bolu Komando'nun geçişi sırasında stadyumda alkış tufanı koptu.


 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir