Coşkunyürek BGC'de konuştu 'Havaalanı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor'

AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtlayan Coşkunyürek, uzun yıllardır konuşulan havalaanı projesi hakkında önemli açıklamalar yaptı. Bolu 2. Komando Tugayı'nda bulunan mevcut havaalanının pistini uzatıp özel uçakların inebileceği hale getirmek için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Coşkunyürek BGC'de konuştu 'Havaalanı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor'
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek Bolu Gazeteciler Cemiyeti ziyaretinde gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Uzun yıllar Bolu kamuoyunu meşgul eden havaalanı konusuna da değinen Coşkunyürek, Komando Tugayı'nda bulunan mevcut havaalanı pistinin uzatılarak sivil uçuşlara açılması konusunun gündemlerinde olduğunu, konuyu Ulaştırma Bakanı ile görüştüklerini söyledi. 

HEM SAĞLIK TURİZMİ HEM DE SPOR TURİZMİ AÇISINDAN ARTI DEĞER OLUŞTURACAK

Mevcut havaalanının uzatılması ve sivil uçuşlara açılmasının zor olmadığını da dile getiren Yüksel Coşkunyürek, "Ben Ulaştırma Bakanı Yardıcısıyken Ticaret Odasında bir açıklamada bulunmuştum. O açıklamayı yaparken kafamdan yapmamıştım. Binali Bey o zaman bakanımızdı. Binali Bey ile istişare yapıp öyle gelmiştim. Kendisine 'Ben böyle bir açıklama yapabilir miyim?' diye sormuştum. Binali Bey de 'Tabii yapabilirsin' demişti. Alaaddin Bey'in de o zaman farklı bir talebi vardı. İki tane havalimanını Bolu'ya kazandıralım havalimanı derken Abant yolu üzerindeki Karayolları'nın arazisinin  üzerine yapacağımız sportif uçakların inip kalkabileceği bir havaalanı yapalım diye düşünmüştük Alaaddin Bey, belediye imkanlarıyla havaalanın alt yapısını yaparım demişti. Sağ olsun. Orada biz bir çalışma başlatmıştık. Merzifon havalimanında bu imkan var. Askeri havalimanını sivil asker ortak kullanım noktasında bir çalışma yapabiliriz diye düşündük. Ben bakanlıktaki bütün birimleri getirdim buraya. O zaman bir çalışma ortaya koydular. Bize bir rapor sundular. Tugayımızda 1850 metrelik pistimiz var. Biz bu pisti  3000 metrelere çıkarttığımız zaman küçük uçakların inebiliceği, orta boy uçakların inebileceği bir hava pistini oluşturmuş oluyoruz. Askeri alanda yapılması gereken işler ve çevresinde olan bazı işler var. Koyulacak cihazlarla uçakların iniş ve kalkışının daha güvenli olması için bir çalışma başlatacağız İnşallah. Sayın Bakanımızla ben paylaştım ama çok teferruatlı konuşamadık. Tabii sürekli çalışan bir havalimanı gibi algılanmasın. İhtiyaç duyulduğunda, mesela Kartakaya'daki otellerimiz toplu turistlik yer herhangi bir ülkede  iki yüz kişilik bir turist kafilesi gelecek, onların inebileceği bir havaalanı düşünüyoruz. Ya da sağlık için dolmuş tipi küçük uçaklar var. Şimdilerde bu sektör de gelişiyor. Dünyada özel firmalar çoğalmaya başladı. Bir yerden bir yere gitmek istiyorsunuz imkanınız var. Özel uçaklar onları alıp götürüyor. Onların da önünü açacak küçük bir havalimanı kazandırmamız gerekiyor. Bu şartları maddi açıdan çok zorlayacak bir şey değil. Sadece tek sıkıntımız, hükümetin aldığı bir karar var. Deprem nedeniyle bütçemizin çok zorlanmasıyla birlikte yeni yatırımları biraz öteleme kararı alındı. Bunu da mazur görmek lazım. Çünkü deprem bölgelerinde evleri yıkılan binlerce vatandaşımız var. İnsanların doğduğu yaşadığı  yerlerde tekrar dönmesi gerekiyor. Bu yüzden dolayı birkaç yıl sıkıntımız olacak. 2025 yılı sonrası biz bu adımları daha rahat atacağımız inancındayım. Hemen yarın olacak bir şey değil.Biz bunu hedef olarak belirledik. Hem artan turist sayımıza hem de sağlık turizminde bize katkı verecek bir çalışma" ifadelerini kullandı.  
 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir