Cop'un hesabı net: "3. vekil ya ben ya da Arzu Aydın olacak"

Seçim çalışmalarını İzzet Baysal Caddesi üzerindeki seçim standında sürdüren CHP Bolu Milletvekili Adayı Burak Cop, seçim matematiğinden bahsederek, Bolu’dan sadece Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti’nin milletvekili çıkarabileceğini, 1 vekilliğin AK Parti 1 vekilliğin de CHP’de olduğunu, geriye kalan 1 vekillik için Bolu halkının kendisi ve Arzu Aydın arasında seçim yapacağını söyledi.

Cop'un hesabı net:
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Zeynep Sude YAVUZ

KAMERA: M. Yusuf TUĞRUL

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala milletvekili adayları çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi Bolu 2. Sıra Milletvekili Adayı Burak Cop, partisinin İzzet Baysal Caddesi’nde kurduğu stantta vatandaşlarla bir araya geldi. Bolulu vatandaşlara CHP’nin projelerini anlatan Cop, genel seçimler için Bolu’da milletvekili dağılımının nasıl olacağı konusundaki fikirlerini de paylaştı. 

“BOLU’DA MİLLETVEKİLİ ÇIKARMA ŞANSI OLAN İKİ PARTİ VAR”

Burak Cop, seçim sürecinde yürüttüğü çalışmaları hakkında değerlendirme yaparak, Bolu’dan sadece iki partinin vekil çıkartabileceğini söyledi. Cop, “Fabrikaları geziyoruz bu hafta ona ağırlık verdik. Onun dışında hemşehri dernekleri, yöre derneklerini geziyoruz. Üniversitelilere ve gençlere yönelik özel çalışmalar yürütüyoruz. Artık bu son günleri en olumlu şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bolu’da takriben yüzde 20 civarında oyu almayan partilerin milletvekili çıkartması mümkün değil. Teknik olarak mümkün değil matematiksel olarak da mümkün değil. Dolayısıyla Bolu’da da milletvekili çıkarma şansı olan iki parti var. Biri biziz yani Cumhuriyet Halk Partisi diğeri de Adalet ve Kalkınma Partisi. Çok net çok basit bir matematik var. En çok oyu alan parti 1.gelen parti 2. milletvekilini çıkartacak. Daha açık söyleyeyim Bolu halkı çok basit çok net bir tercih yapacak. Ya Arzu Aydın milletvekili olacak ya da ben milletvekili olacağım. Dolayısıyla halkımızın özellikle de Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy verme yönünde eğilimi olan vatandaşlarımızın oy verirken bu gerçeği göz önüne almasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“MEYDANIN DOLMASINI DEĞİL, TAŞMASINI BEKLİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 9 Mayıs’ta Bolu’da Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile birlikte gerçekleştireceği mitingin seçmen üzerindeki etkisinin olumlu yönde olacağını ve bu mitingin görkemli olarak partisine moral vereceğini belirten Cop, Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da uğradığı taşlı saldırıyı da kınadığını ifade etti. Cop, miting alanının dolmasını değil taşmasını beklediğini de ekleyerek, “Bize moral verecek olan bir etkinlik sadece müstakbel cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu değil onun müstakbel yardımcıları Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu da Bolu’ya gelecek. Çok görkemli, çoşkulu bir miting olmasını bekliyoruz. Meydanın dolmasını değil taşmasını bekliyoruz. Beklentimiz o yönde. Erzurum’da çok acı olaylar yaşandı biliyorsunuz elinde Türk bayrağı olan kadınlara çocuklara gençlere taşlarla saldırdılar bu saldırıyı düzenleyenlerde ne yazık ki AK  Parti’nin beraber yol yürüdüğü Hizbullahçı kesim. Gelen bilgiler o yönde. Biraz temkin payı bırakarak konuşuyorum ama haberlerde bu şekilde yer aldı. Gerçekten de Hizbullahçıların elinde Türk bayrağı olan kadınlara Türk bayrağı olan gençlere çocuklara taşlarla saldırmaları onların kafalarını gözlerini yarmaları çok acı bir olay. Neyse ki biz Bolu’da sevgi dilini konuşmaya devam edeceğiz. Bolu’da birleştirici olmaya devam edeceğiz. Bolu halkı zaten uygar ve medeni bir halktır. Erzurum’da tertiplenen bu provokasyonun benzerlerini hatta hafif bir provokasyon bile Bolu’da meydana gelmesi mümkün değil. Burada olmaz.  Biz burada yarın Ekrem İmamoğlu Başkanın da moralini düzelteceğiz. Erzurum’da onu çok üzdüler saldırıya uğrayanlar suçlandı. Sorumluluk makamında olan yetkili kişiler saldırganları değil saldırıya uğrayanları suçladılar. Ekrem başkanımızı da üzdüler yarın Bolu’da Ekrem İmamoğlu başkanımıza Mansur Yavaş Başkanımız’a Kemal Kılıçdaroğlu Genel Başkanı’mıza moral vereceğiz. Güç depolayacağız, biz onlara güç katacağız onlar da bize güç katacaklar” dedi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir