Bu sorunu kim çözecek?

Uzun süredir Bolu gündemini meşgul eden sorunlardan birisi de sokak hayvanları. Sokaklarda başıboş köpeklerin çoğalması vatandaşları tedirgin ediyor. Peki bu sorunu kim çözecek? Bolu Valiliği bu işe el atacak mı? Bolu Belediyesi’nin sokak hayvanları ile mücadelesi yeterli mi?

Bu sorunu kim çözecek?
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Geçtiğimiz hafta Ankara’da 9 yaşındaki bir çocuğun köpek saldırısı sonrası yaşam mücadelesi devam ederken, çok geçmeden Karabük ve Niğde’de yaşanan sahipsiz köpeklerin saldırısı bu konuyu yine gündeme getirdi. Bolu’da da vatandaşlar sahipsiz ve başıboş köpeklerden rahatsız. Daha önce başka illerden ilimize getirilerek sokaklara bırakıldığı iddia edilen başıboş köpeklerin her geçen gün sayısı artarken, konunun çözüme kavuşturulamaması da tedirginliği artırıyor. 

Türkiye’de hemen hemen her gün basına da yansıyan haberlerde başıboş sokak köpeklerinin vatandaşlara saldırıları yer alıyor. Çeşitli il ve ilçelerde köpeklerin saldırısına uğrayan insanlar, hayati tehlike yaşıyor. Özellikle çocuklarda travma haline gelen bu durum, sosyal medyada konuyla ilgili fikir ve bilgi alışverişi yapan pek çok vatandaşa göre ‘güvenlik sorunu’ halini almış durumda. 

Geçtiğimiz gün Alpagut Mahallesi'nde başıboş bir şekilde dolaşan köpekleri vatandaşlar telefonlarıyla görüntülemesi sorunun büyüklüğünü de gösterdi. Görüntülerde 10'a yakın köpeğin sokaklarda havlayarak gezmesi ve birbirlerini kovalamaları mahalle sakinlerinin tedirgin olmasına yol açtı. Durumu belediyeye bildiren vatandaşlar, belediye yetkililerinin sokak köpekleriyle ilgili nasıl bir önlem aldıklarını bilmediklerini belirtti. 

Başıboş köpeklerin saldırıları, sokakta yaşayan kediler başta olmak üzere kırsal arazideki kanatlı hayvanlar, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için de tehdit durumunda. Bolu merkez ve ilçelerde de sayıları oldukça artan, sokakları, caddeleri, insanların yoğun yaşadığı yerleşim yerlerini adeta işgal eden sokak köpekleri ile ilgili daha fazla canın yanmaması için çözüm önerisi bekleniyor. Birçok vatandaş, mevcut durumun hayvan düşmanlığına yol açmadan, hayvanları da koruyacak şekilde olması ve hiç bir sokak canının zarar görmemesi noktasında hassas davranılması gerektiğini de belirtiyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

1 yorum yapılmış

  • misafir (5 ay önce)
    HARRAN BELEDİYESİ ÇÖZER
    0
    0
    Yanıtla

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir