Bu projeler alkışlanır!...Bolu Valiliği 2024 yılına dev projelerle girdi

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Gazeteciler Cemiyeti’nin Yeni Yıl Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu. 2023 yılını değerlendiren Vali Kılıç, Bolu Valiliği olarak 2024 yılında gerçekleştirilmesi planlanan projeleri anlattı.

Bu projeler alkışlanır!...Bolu Valiliği 2024 yılına dev projelerle girdi
A- A+ Paylaş
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

HABER: Zeynep Sude YAVUZ

Vali Erkan Kılıç, eğitim alanında öğrencilere danışmanlık sistemi sağlayan ‘Hedef 14’ projesi ile Bolu’nun akademik başarısını artırmayı hedeflediklerini belirterek, yalnızca eğitim alanında değil spor ve sanat dallarında da öğrencilere yönelik çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. 

2024 YILINDA 100’E YAKIN PROJE

Vali Kılıç “2024 içerisinde valilik olarak yürüttüğümüz eğitim, sağlık, kültür konusu olmak üzere 100’e yakın projemiz var. Bunlarla ilgili ‘Hedef 14’ projesi eğitimle ilgili. Biz bu proje ile Bolu’yu bulunduğu konumdan çok daha yukarıya çıkartmak istiyoruz. Hedef 14 projesi kapsamında ortaokul son sınıf ve lise son sınıftaki bütün öğrencilere rehber öğretmen, koçluk sistemi atamasını yaptık. Her hafta bu okullarda deneme sınavları yapılıyor. Öğretmenler, öğrencilerin üzerine titriyor. Akademik anlamda daha iyi başarıyı nasıl yakalayabiliriz noktasında büyük bir çaba var. İnanıyorum ki bir önceki yıla göre eğitimde, akademik anlamda daha iyi, daha başarılı olacağız. Biz sadece akademik anlamda değil. Bu öğrencilerimizi spor branşı ile tanıştırmak adına Gençlik Spor ve Milli Eğitim arasında imzalanan protokoller var. Anlaşmalar devam ediyor. Enstrüman çalsınlar istiyoruz. Bununla ilgili olarak projeler yürütülüyor. Tarımda da aynı şekilde farklı projelerimiz var. Sağlıkta yürüyen projelerimiz var. Proje odaklı çalışıyoruz. Gayretlerimiz ve projeler devam edecek. Bu projelerin bazıları tamamlandı, bazıları ise devam edecek” İfadelerini kullandı. 

“HEDEFSİZ BAŞARIYA ULAŞMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Bolu Valiliği olarak birlik beraberlik içerisinde hedef odaklı çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Vali Erkan Kılıç, Bolu’ya katkı sağlayacak çok sayıda proje tasarladıklarını ifade ederek,  “Sağlıkta bir sürü proje vardı. Bu projelerin sonucunda küçük yaşta hastalıkların tespiti yapıldı ve çocuklar sağlık kurumlarına yönlendirilerek ileride yaşayabilecekleri sağlık sıkıntılarını ortadan kaldırmaya çalışılıyor. Bunlar önemli projeler. Yaptığımız yapacağımız çok proje var. Bunlar ilk akla gelenler. Çalışmalarımızı bütün birimler ve müdürlükler olarak devam ettiriyoruz. Müdür arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Hepsi gayret içerisindeler. Bolu’ya nasıl katkıda bulunabiliriz? Ne kadar fazla hizmet edebiliriz? noktasında herkes elinden gelen gayreti gösteriyor. Önemli olan bir hedefin ortaya koyulması. Bizim çalışma sistemimizde hedefsiz başarıya ulaşmak zaten mümkün değil. Diğer türlü günü birlik işler her türlü yürüyüp gider. Planlamayı kendimiz yapıyoruz. O planlama doğrultusunda hedeflerimize ulaşmak noktasında gayret gösteriyoruz, çalışıyoruz. Gençlik Sporla çok sayıda başlayan yatırımlar var. Bunların bir kısmı devam ediyor. Yarı olimpik yüzme havuzu çok güzel bir yer oldu. Eksikleri giderildi. Orada da kurslar başlayacak. Karaçayır’da olimpik yüzme havuzu vardı. Bu eski bir havuzdu. Modern bir hal aldı. Bütün ilçelerde gençlik merkezi olsun istedik. Bununla ilgili çalışmalarımız tamamlanıyor. Spor tesisleri de aynı şekilde. Tek alan değil hemen hemen her alanla ilgili güzel çalışmalar var.  Birlik beraberlik içerisinde arkadaşlarımızla yaptığımız çalışmalar neticesinde bunlar gerçekleşiyor. Önümüzdeki süreçte de beraber şahitlik edeceğiz. Valiliğin yürütmüş olduğu hane ziyaretlerimiz var. İhtiyaç sahibi ailelerimizi ziyaret ediyoruz. İl Sağlık Müdürü, Aile Sosyal Hizmetler Müdürü, Vakıf Müdürü, İŞKUR Müdürü ile beraber gidiyoruz. Ne ihtiyaçları varsa karşılıyoruz. Devlet vatandaşın yanında olması gerekiyor. Bizler de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Güzel çalışmalar yapıldı 2023’te 2024’te de devam ediyoruz. İnşallah Bolu halkının bize vermiş olduğu destek ve güçle bu çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Manşet Haberler

Çok okunanlar
Reklam
sanalbasin.com üyesidir